До “Гвардії наступу” записуються тисячі: які умови вступу до штурмових бригад / фото storm.mvs.gov.ua

В Україні продовжують формувати штурмові бригади "Гвардія наступу", які згодом братимуть участь в звільненні Донецька, Луганська та Криму від російських окупантів.

Як розповів в ефірі телемарафону офіцер командування 3-ї бригади оперативного призначення НГУ "Спартан" на позивний "Шило", для вступу до "Гвардії наступу" не обов’язково мати бойовий досвід – "достатньо  бути вмотивованим, справжнім патріотом, мати бажання знищити ворога, не мати медичних протипоказань".

Добровольцями, яких вже понад 20 тисяч, будуть доукомплектовані штати, буде проведено відповідну підготовку за напрямками. При цьому в першу чергу штат поповнюватиметься відповідно до фахового рівня добровольців (буде відбір за вузькими спеціальностями).

"Основу нашої бригади складають офіцери та солдати, які вже мають бойовий досвід. До нас ідуть добровольці, ті хто раніше мали досвід участі в АТО/ООС, представники інших підрозділів та структур – на переведення. Ті люди, які до нас приходять, розподіляються відповідно до військових спеціальностей та за напрямками проходять підготовку. Вона проходить в три етапи: індивідуальна (вогнева, тобто загальна будова, тактико-технічні характеристики, безпосередньо вправи стрільб, володіння зброєю), інженерна (щодо маскування, подолання інженерних загороджень), надання медичної допомоги при пораненні (самодопомога, допомога поранену побратиму та його евакуація)", – розповів офіцер "Спартана".

Якщо штат буде заповнений, люди, які мають бажання потрапити до "Гвардії наступу", будуть зараховані до резерву. 

Гвардія наступу - що відомо про штурмові бригади МВС 

Напередодні Міністерство внутрішніх справ України анонсувало створення штурмових бригад "Гвардія наступу", які потім братимуть участь у звільненні Луганська, Донецька і Криму. Це бригади "Буревій", "Червона калина", "Кара-Даг", "Рубіж", "Спартан", "Азов" (Національна гвардія України), "Сталевий кордон" (Державна прикордонна служба) та "Лють" (Нацполіція України). 

Долучитися до бригад можна через подання заявки онлайн на сайті storm.mvs.gov.ua або ж у визначених ЦНАПах. Також є гаряча лінія для консультацій 0800100020. 

Станом на вечір 8 лютого На зарахування до "Гвардії наступу" подали заявки вже понад 20 тисяч осіб. Серед охочих – близько 600 жінок. Середній вік кандидатів на вступ до цих бригад – 33 роки.

Вас також можуть зацікавити новини: