Х-101 оснащені системою DSMAC / фото з соцмереж

Військовий експерт Олег Катков розповів, на які повітряні цілі росіян і як можуть впливати засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ), передає NV.

За його словами, для початку слід розуміти, про яку саме ракету чи про який дрон, з яким типом наведення і про яку систему РЕБ мова.

Наприклад, якщо іранський дрон-камікадзе Shahed буде пролітати суцільне поле впливу засобів РЕБ, які глушать і ставлять перешкоди супутникової навігації, то на дальності 100 км кінцева точка прицілювання дрона зіб'ється на 5 км.

Відео дня

Якщо розглядати крилаті ракети, то, наприклад, Х-101 оснащені системою DSMAC, на яку впливати засобами РЕБ неможливо.

Крім того, крилата ракета може бути оснащена системою коригування траєкторії TERCOM. Вона дає ракеті можливість вимірювати перепади висот під собою і порівнювати їх з еталонною сигнатурою, яка теж має точну прив'язку до координат, додав експерт:

"У цьому випадку функціонування ракети може залежати від дії засобів радіоелектронної боротьби, але це вимагає постійного впливу на неї засобів РЕБ".

Що ж стосується балістичних ракет, то, коли вони заходять і падають на ціль, вплинути на них засобами РЕБ складно, розповів Катков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на думку, керівника Центру підтримки аеророзвідки Марії Берлінської, російські війська знаходяться на межі технологічного прориву. Українські засоби радіоелектронної боротьби не справляються з новітніми дронами загарбників. Вона зазначила, що окупанти вже застосовують автоматичне донаведення у FPV-дронах.

Вас також можуть зацікавити новини: