Яка ситуація в Києві сьогодні? / фото УНІАН, Максим Поліщук

Попри заклики влади не повертатися поки до Києва, місто оживає. Також поступово повертається життя до його передмість.

УНІАН у режимі онлайн розповідає про ситуацію в столиці та Київській області станом на сьогодні, 29 квітня.

21:40 У поліції Київської області немає інформації про братську могилу з 900 тілами цивільних. Речниця Ірина Прянішнікова сказала, що президент Зеленський обмовився або мав на увазі загальну статистику щодо загиблих.

Відео дня

21:37 У Гостомелі запустили тимчасову переправу.

21:09 Нові свідчення звірств окупантів у Київській області - знайдено нове масове поховання цивільних, де близько 900 осіб, повідомив президент Зеленський: "Скільки людей загинуло – ніхто не знає. Будуть наслідки, буде слідство, буде потім перепис населення. Треба ж знайти всіх цих людей – адже ми не знаємо скільки!"

20:15 Після вчорашнього ракетного обстрілу Києва поліція затримала щонайменше двох осіб, які фотографували руйнування та пересилали росіянам, повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.

19:47 Українські художники створили шеврон для "Примари Києва" Кожен елемент шеврона має важливе символічне та історичне значення.

Київ сьогодні, 29 квітня: що відбувається у місті й області (онлайн)

18:36 Обстріл Києва ракетами: ООН знову обговорюватиме ситуацію в Україні. Рада безпеки ООН наступного тижня знову збереться для обговорення ситуації в Україні. Про це повідомила постпред Британії при ООН Барбара Вудворд. За її словами, зокрема, торкнуться теми обстрілу Києва ракетами в той час, коли там перебував генсек ООН Антоніу Гутерріш. Він, нагадаємо, в інтерв'ю ВВС сказав, що шокований тим, що сталося.

Київ сьогодні, 29 квітня: що відбувається у місті й області (онлайн)

18:21 Дефіцит пального в Україні ліквідують протягом тижня, заявила міністерка економіки Юлія Свириденко. Цей дефіцит виник через ворожі обстріли паливної інфраструктури України. Зокрема, знищений Кременчуцький нафтопереробний завод та низка великих нафтобаз. "Оператори ринку вже мають законтрактовані обсяги на території Західної Європи. І зараз ми вирішуємо питання їх завезення на територію України", – написала Свириденко. Очікується незначне подорожчання нафтопродуктів через складні маршрути доставки та використання кількох видів транспорту.

17:48 У Київській області знайшли занедбану ворожу техніку і російського кулеметника, що переховувався.

17:17 В Бучі та Ірпені вже розпочалися роботи по заміні вікон та ремонту покрівель. Голова КОВА Олександр Павлюк та керівник гуманітарного штабу Олексій Кулеба перевірили хід робіт. Головне завдання відремонтувати будівлі та соціальну інфраструктуру - школи, лікарні, дитячі садочки.

17:03 Посольство Південної Кореї планує незабаром повернутися до Києва. Цей крок є необхідним "для безперебійної співпраці з українським урядом". ▪️Про це повідомили у МЗС Південної Кореї.

Київ сьогодні, 29 квітня: що відбувається у місті й області (онлайн)

16:37 На Київщині відкрили ще один міст: зі столицею з'єднали Гостомель У Київській області на трасі М-07 Київ-Ковель-Ягодин в районі Гостомеля звели переправу через річку Ірпінь. Міст відкрили сьогодні, 29 квітня. "Поступово відновлюємо дорожню інфраструктуру пристоличного регіону. Цього разу звели переправу, яка з'єднує деокупований Гостомель зі столицею. Над будівництвом самого мосту працювали військові, а над будівництвом двох під'їздів до нього - дорожники", - зазначив очільник Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк. Довжина переправи складає 19 м, а ширина - 8 м. До робіт над її зведенням залучили 23 одиниці спецтехніки.

Київ сьогодні, 29 квітня: що відбувається у місті й області (онлайн)

15:28 Ціни на паливо зростуть до 50 грн/л У Раді зареєстрували законопроєкт, який з-поміж іншого повертає акциз на пальне та ПДВ у розмірі 20% (зараз 7%). Це може підняти ціни одразу на 10 – 12 гривень за літр. Як повідомив Сергій Куюн, директор Консалтингової групи А-95, в такому разі: • бензин коштуватиме 45 гривень за літр (зараз 34,10 гривні); • дизельне пальне – 48 гривень за літр (38,70 гривні зараз). А на практиці ціни будуть ще вищими –бензин по 52 гривні, а дизель по 55 гривень за літр.

Київ сьогодні, 29 квітня: що відбувається у місті й області (онлайн)

15:05 Київ. Проблеми з бензином стають дедалі більшими На заправках, де взагалі є хоч якесь паливо – величезні черги. Можливо, дефіцит виник ще й тому, що останнім часом до столиці повернулося дуже багато людей.

13:50 Біля Вишгорода сьогодні підриватимуть боєприпаси. "Протягом найближчих трьох годин військовими на території Нових Петрівець буде здійснюватися знешкодження вибухонебезпечних предметів. Відповідно будуть чутні сильні вибухи" — йдеться в повідомленні.

13:45 Відтепер Ірпінь поєднаний з водопровідною системою Києва і вода у місто постачатиметься зі столичних водопровідних станцій. Сьогодні був у передмісті столиці, де запустили систему і  відновили централізоване водопостачання. 

13:14 Київ долає наслідки ракетного удару: шляховики вивозять залізобетонні елементи та скло з проїжджої частини, щоб відновити проїзд вулицею. Залучено 7 одиниць спецтехніки та 42 працівники "Київавтодору". Наразі роботи на тротуарі завершено. Прохід пішоходів забезпечений.

Київ сьогодні, 29 квітня: що відбувається у місті й області (онлайн)

13:04 Малюнок хлопчика зґвалтованого російськими солдатами. Психолог показала фото малюнку 11-річного хлопчика з Київщини, якого ґвалтували на очах у матері. Після пережитого хлопчик втратив мову і лише зараз потроху починає говорити.

Київ сьогодні, 29 квітня: що відбувається у місті й області (онлайн)

12:40 Інформація від голови військової адміністрації Київської області про відновлення подачі води в населених пунктах, які звільнили від російських окупантів.

Київ сьогодні, 29 квітня: що відбувається у місті й області (онлайн)

12:24 Як виїхати з Києва 29 квітня: розклад поїздів

11:52 Внаслідок ракетного удару по Києву загинула журналістка "Радіо Свобода" Віра Гіріч, повідомив її колега Олександр Демченко. Російська ракета потрапила до її будинку.

Київ сьогодні, 29 квітня: що відбувається у місті й області (онлайн)

11:38 Киянам без зайвої необхідності не варто пересуватися містом через дефіцит палива. Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

11:20 Військові розробили новий план оборони Києва.

10:34 Рятувальники виявили тіло загиблого у житловому будинку в Шевченківському районі Києва, куди 28 квітня влучила ракета російських військових, повідомив міський голова Кличко.

09:10 Звернення мера міста Віталія Кличка з приводу вчорашнього ракетного удару по житловому будинку:

06:00: Ніч у столиці пройшла спокійно. Після відбою тривоги о 21.17 повідомлень про вибухи не надходило. Повітряну тривогу також не оголошували.

01:00: Генсек ООН Антоніу Гутерреш заявив, що шокований ракетним ударом по Києву.

Нагадаємо, російські військові обстріляли Шевченківський район Києва в той час, коли Гутерреш перебував у столиці для зустрічі із президентом Володимиром Зеленським. Станом на вечір четверга було відомо про 10 постраждалих від обстрілу.

Генсек ООН Антоніу Гутерреш заявив, що шокований ракетним ударом по Києву. / фото Ben Brown

Нагадаємо, Росія почала повномасштабне вторгнення до України вранці 24 лютого. 

Вас також можуть зацікавити новини: