Якщо Кінбурнська коса буде звільнена, наші воїни можуть отримати можливість переправитися на лівобережжя Дніпра / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Якщо українські війська візьмуть під контроль Кінбурнську косу у Миколаївській області, то зможуть відбивати удари з боку російських окупантів по підконтрольному Києву узбережжю Чорного моря.

У разі деокупації цієї коси наші воїни можуть активізувати військову діяльність у морі та отримати можливість переправитися на лівий берег Дніпра, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Кінбурнська коса знаходиться на відстані лише 4 км через протоку від Очакова і дозволяє контролювати вхід в Дніпро та Південний Буг, а також в миколаївський і херсонський міські порти", - зазначили аналітики.

Відео дня

У ISW додали, що супротивники використовували позиції на косі для того, щоб наносити ракетно-артилерійські удари по наших захисниках в Очакові та в інших районах уздовж підконтрольної Києву частини узбережжя Чорного моря.

Аналітики підкреслили, що Кінбурнська коса знаходиться поза зоною досяжності ворожих 152-мм артилерійських систем, які зосереджені в Херсонській області на лівому березі Дніпра.

Війна Росії проти України - найважливіші новини

Збройні сили України наприкінці літа стали активно контрнаступати на низці напрямків.

9 листопада стало відомо, що російські загарбники з правобережжя Херсонської області вирішили відступити на лівобережжя через серйозні проблеми з постачанням.

10 листопада з'явилася інформація, що українські воїни взяли під контроль Снігурівку Миколаївської області. Нардеп Роман Костенко сказав, що це останнє місто, яке перебувало під контролем ворога в цьому регіон

Під контролем окупантів залишалася лише Кінбурнська коса - це піщана коса, яка знаходиться на північному заході Кінбурнського півострова між Дніпровсько-Бузьким лиманом і Чорним морем.

18 листопада голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім сказав, що на косі знаходяться війська РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: