ЗСУ важливо провести контрнаступ в найближчі тижні / facebook.com/GeneralStaff.ua

Україні важливо провести успішний контрнаступ до середини вересня, поки це дозволятимуть погодні умови.

Таку думку висловив "Обозревателю" військовий експерт Владислав Селезньов.

Раніше президент Володимир Зеленський озвучив критичні терміни звільнення територій України: вирішальними мають стати наступні три-шість тижнів.

Відео дня

"Потім починається період дощів, тому можна буде використовувати тільки дороги з твердим покриттям. По полях їздити буде неможливо. Техніка в'язне, проводити активні дії в таких умовах не можна. Плюс це певною мірою акцент і привернення уваги наших західних партнерів. Ми знаємо, що фактично з середини липня і весь серпень вся західна еліта йде у відпустки. Нам вкрай важливо мати на цей період достатньо сил і засобів, які ми отримуємо в рамках військово-технічної допомоги від наших країн-донорів і партнерів", - пояснив Селезньов.

За його словами, Зеленський дав зрозуміти міжнародним партнерам: поки вони відпочиватимуть, українські військові видавлять ворога якнайдалі.

"Для цього нам потрібна певна кількість озброєння, снарядів до нього та інші засоби вогневого впливу на противника. До моменту виходу вас з відпусток ми вже будемо мати необхідні результати. До речі, це повністю корелюється з попередніми заявами керівника ГУР генерала Буданова, який говорив, що весь світ ближче до середини серпня побачить дивовижні зміни, реалізовані ЗСУ, пов'язані з переломом в ситуації в ході російсько-української війни", - говорить експерт.

Раніше в РНБО оцінили терміни звільнення Херсонської області від російських окупантів.