Для закінчення війни російська армія повинна зламатися аналогічно нацистській / фото REUTERS

Для закінчення війни російська армія повинна зламатися аналогічно нацистській.

Про це сказав експерт з реформування правоохоронних органів Українського Інституту майбутнього Іван Ступак в ефірі інформаційного телемарафону.

"Російська армія повинна зламатися аналогічно нацистській, бо якщо до цього будуть підписані якісь мирні угоди з Росією, то з’являться сили реваншизму і за 3-4 роки війна може повторитися", - сказав Ступак.

Експерт зазначив, що, звичайно, "потрібно чекати масований прес зі східного та південного напрямків, але після того, як ми побачили, як росіяни бомбардують глибокі тили України, не можна виключати застосування Путіним атомної зброї як останнього аргументу".

Хоча, звичайно, пересування на об'єктах, де зберігається атомна зброя, контролюється зі супутників 24х7 нашими іноземними партнерами і якщо там відбудеться будь-який рух, то європейці нам про це повідомлять і, можливо, це дасть нам фору щодо передбачення намірів Путіна.

Також Ступак підкреслив, що зараз загрозу несе не тільки атомна ракета, але й тактична ядерна зброя, яка може бути доставлена, наприклад, на автівці або з якимось вантажем та "застосована виключно для знищення якогось населеного пункту, який чинить опір, або якогось важливого об’єкту".

Експерт сказав також, що тактична ядерна зброя може застосуватися для морального тиску на нас і наших військових, щоб ми не чинили опір, та з погрозою, що росіяни можуть знищити потужнішою зброєю наші міста. Тому не можна виключати застосування такої зброї, наприклад, у найбільш вразливому Маріуполі.

Раніше генерал СБУ у відставці, нардеп Андрій Кожем'якін заявив, що перемога України у війні з Росією наближається завдяки героїзму наших захисників і допомозі міжнародних партнерів, вона настане в найближчі три місяці.

Вас також можуть зацікавити новини: