РФ не готова до перехоплення ракет над Кримом / колаж УНІАН, фото з соцмереж, ВМС України

Останні удари по російських системах протиповітряної оборони, розміщених в окупованому Криму, свідчить про те, що війська країни-агресора не готові або не здатні перехоплювати ракети над півостровом. Такого висновку дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), йдеться в новому звіті.

"14 вересня українські війська завдали удару по російській системі протиповітряної оборони поблизу окупованої Євпаторії в Криму. … На геолокаційних кадрах, опублікованих 14 вересня, видно вибух поблизу Євпаторії та подальші стовпи диму в цьому районі. Додаткові кадри з геолокацією показують, що російські сили нещодавно розгорнули батарею С-400 за межами Євпаторії, і що вибух стався в тому самому місці, де в серпні 2022 року була розгорнута російська система С-400. Цей удар свідчить про те, що російські війська не були готові перехопити ракети за допомогою системи або не змогли цього зробити", – йдеться в звіті.

Аналітики також нагадують, що 23 серпня українські війська завдали удару по російській системі протиповітряної оборони С-400 біля Оленівки в Криму.

Відео дня

"Другий український удар по значній російській системі протиповітряної оборони за останні тижні вказує на те, що такі тактичні помилки можуть відображати ширшу системну проблема з російською ППО в окупованому Криму", – констатують в ISW.

Вибухи в Євпаторії - це треба знати 

Військова розвідка Служби безпеки України провела унікальну спецоперацію в Євпаторії, за результатами якої було знищено дорога російську систему ППО "Тріумф".

Знищення російської система ППО "Тріумф" підтвердили супутникові знімки.

Вас також можуть зацікавити новини: