Українські воїни за кількох умов здатні домогтися значного успіху у війні з РФ, розповів Девід Петреус / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Новосформовані бригади захисників України, оснащені західними бойовими машинами, змусять окупаційні сили РФ "посипатися" і, цілком імовірно, спричинять їхній розвал у тих районах, які контратакуватимуть.

Питання полягає у тому, чи зможуть українські воїни привести у рух велику частину фронту, змусивши ворога реагувати, розповів американський генерал, колишній директор Центрального розвідувального управління США, екс-очільник Центрального командування Штатів Девід Петреус у Києві, пише "Укрінформ".

На його думку, як тільки оборонні порядки супротивника розтягнуться, це відкриє ще більше можливостей для просування захисників української держави.

Відео дня

"Я думаю, що це станеться, і я думаю, що буде значний успіх", - заявив екс-директор ЦРУ й додав, що наші воїни, які пройшли навчання за кордоном, покажуть набуті навички на фронті.

Що треба знати про контрнаступ ЗСУ - новини

Наприкінці лютого Девід Петреус говорив, що армія України, швидше за все, піде у контрнаступ у травні - на початку червня.

На початку травня радник голови Офісу президента Володимира Зеленського Михайло Подоляк говорив, що український контрнаступ не варто розглядати як велику вирішальну битву. За його словами, це буде низка заходів.

Пізніше секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов повідомив, що у нашої держави є кілька варіантів проведення контрнаступу.

Вас також можуть зацікавити новини: