Арестович спрогнозував, коли почнеться контрнаступ ЗСУ / скриншот

Військовий оглядач і колишній радник Офісу президента Олексій Арестович вважає, що в України вже все готово для весняного контрнаступу ЗСУ. Він прогнозує, що контрнаступ почнеться в середині квітня. 

"Все добре і з танками, і з підготовкою контрнаступу, і зі всім рештою. Все у нас добре, і вони це знають. Все в нас готово, за моїми відчуттями", – заявив він під час ефіру з російським опозиціонером Марком Фейгіним.

Арестович припускає, що зараз українські війська чекають на сприятливу погоду. Власне, сам термін початку контрнаступу залежить від погодніх умов.

Відео дня

Він також прокоментував план деокупації Криму, запропонований колишнім командувачем армії США в Європі Беном Годжесом.

"Якщо Бен Годжес малює плани заходу до Криму… А він же не випадково, він не просто такий оглядач, який може сказати все, що завгодно. Він завжди знає, що він каже", – зазначив він.

Крім того, Арестович переконаний, що Україна вчасно отримає обіцяне західними партнерами озброєння.

Контрнаступ ЗСУ

Колишній співробітник СБУ та експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак вважає, що контрнаступ українських Збройних сил може розпочатися упродовж найближчих 30-60 діб. Він зауважив, що багато чого залежить, зокрема, від постачання західної техніки. 

В середині лютого 2023 року видання The New York Times випустило матеріал, у якоми припускається, що найбільш імовірним напрямком майбутнього українського контрнаступу є Мелітополь у Запорізькій області.

Водночас міністр оборони України наголосив, що для початку контрнаступальної операції українським військовим потрібні бойові літаки. Це можуть бути F-16, Gripen або Tornado.

Вас також можуть зацікавити новини: