Світан розкрив наступний міст-ціль ЗСУ після удару по Кримському мосту / скріншот

Українські військові для удару по логістиці росіян повинні знищити не тільки Кримський міст у Керчі, але також і міст через Міуський лиман в районі Таганрога. 

Причому цей об'єкт ще більш пріоритетний, оскільки через нього окупанти перекидають близько двох третин своєї військової техніки в Україну, про що в ефірі 24 каналу заявив військовий експерт Роман Світан.

"Таганрозький міст приблизно такий же, як і Чонгарський. По Чонгару ми добре вдарили, до Таганрозького теж можемо дістати тими засобами ураження, які є. Я думаю, найближчим часом, якщо буде дозвіл на таку роботу, треба б знищити ще й Таганрозький міст. Через Таганрозький міст йде 70% військової амуніції, тоді як через Кримський - 30%. Тому він також важливий на знищення, як і Кримський", - сказав він.

Відео дня

Світан вважає, що для цього можна використовувати ті ж надводні безпілотники, якими сьогодні вдарили по Кримському мосту, а до цього атакували Севастопольську бухту.

Коментуючи сам удар по Кримському мосту, експерт вказав, що одна з двох його автомобільних гілок може бути виведена з дії на термін до півроку. Але щоб перерізати цей канал логістики росіян, в першу чергу потрібно знищити Залізничний Кримський міст.

"Це був підрив мосту на виїзд з Криму. Поки буде працювати один проліт в режимі "туди-назад", зменшать проходження вантажів, але військових вантажів точно не буде. Швидше за все, будуть працювати чисто цивільні машини. Військові вантажі вони будуть везти залізницею. Залізничний міст поки ще не пошкоджений, але я так думаю, що це тільки поки", - сказав Світан.

За його словами, знищити залізничний Кримський міст можна буде після отримання далекобійних ракет ATACMS або ж іншими засобами ураження.

Вибухи на Кримському мосту 17 липня - головне 

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 17 липня 2023 року на Кримському мосту прогриміли нові вибухи, внаслідок чого було пошкоджено опори мосту та зруйновано частину автомобільного полотна. Також повідомлялося про двох загиблих росіян, які вирішили відпочити в окупованому Криму.

Українські спецслужби свою причетність до атаки не підтвердили, хоча ЗМІ з посиланням на анонімні джерела стверджують, що це була спецоперація СБУ і ВМС України, які застосували надводні безпілотники. Раніше окупанти неодноразово скаржилися на атаки цих дронів.

У ніч на 22 червня на Чонгарському мосту, який пов'язує окупований півострів з окупованою частиною Херсонської області, пролунали вибухи. За заявами окупантів, ЗСУ завдали удару по мосту ракетами Storm Shadow.

Вас також можуть зацікавити новини: