Силам оборони України вдається утримувати позиції на лівому березні Дніпра / фото 45 окрема артилерійська бригада ЗСУ

Російські загарбники проводять переважно "м'ясні штурми" біля Кринок на Херсонщині, бронетехніку майже не застосовують. Про це розповіла начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі інформаційного марафону.

За її словами, російські окупанти не припиняють обстрілів і продовжують терор проти мирного населення Правобережжя Херсонщини, а також тримають вогневий контроль над акваторією Дніпро-Бузького лиману і випускають час від час артилерійські снаряди, аби не поновилося судноплавство.

"І продовжують терор наших позицій на лівому березі, зокрема там, де плацдарм, і закріплення наших підрозділів не дають йому спокою. Хоча б 2-3 штурми за добу вони нашкрябають", - сказала Гуменюк.

Відео дня

При цьому, Силам оборони України вдається утримувати позиції на лівому березні Дніпра в Херсонській області.

"Ворог продовжує нас випробовувати на міцність. Два штурми за минулу добу ми нарахували і це продовження так званих м'ясних штурмів, оскільки бронетехніку ворог так і продовжує економити і поки не застосовує", - наголосила Гуменюк.

Вона зазначила, що окупанти втратили дуже багато одиниць техніки на початкових етапах штурмів, коли "починали бравурно, гадаючи, що вони дуже швидко виб'ють нас з цих позицій". Втім, загарбники побачили, що Сили оборони України ведуть потужну контрабатарейну боротьбу і зупинили застосування бронетехніки.

"Дуже рідко ми зараз фіксуємо, коли за штурмовими групами іде хоч якась бронетехніка. Натомість, ми продовжуємо їх нищити. Контрбатарейні засоби досить влучно працюють при тому, що нам складно працювати на лівому березі, бо ворог переховується за мирним населенням", - сказала вона.

За минулу добу Сил оборони України вдалося вразити три ворожі міномети, знищити понад 40 окупантів та 3 польових пункти постачання боєприпасів і 2 укриття (один з них був споряджений засобами РЕБ).

Також ворог використовує досить багато дронів - за добу застосовується до пів сотні дронів типу FPV на цьому напрямку.

"Не усі долітають до середини Дніпра, за класикою, як то кажуть. Але, все ж таки, розуміння є, що це суттєвий акцент бойової роботи", - сказала Гуменюк.

Як повідомляв УНІАН, у середині листопада 2023 року в Збройних силах України вперше підтвердили, що українські воїни закріпилися на плацдармах на лівому березі Дніпра в окупованій частині Херсонської області.

На початку січня німецький аналітик Bild Юліан Рьопке повідомляв, що плацдарм у Кринках на лівому березі Херсонської області став однією з найбільших пасток для російських окупантів від ЗСУ за всю війну.

Вас також можуть зацікавити новини: