Щибря каже, що "новеньких" з РФ розкладають на фронті за 2-5 днів / Павло Щибря (Ронін) / фото Вечірній Київ

Гранатометник 1-ї роти Павло Щибря, розповів про зовсім "відбитих" окупантів та про те, як ЗСУ болить за довгі ротації на фронті.

Українцям, яким більш пощастило, дозволяють ротацію раз на 5-6 місяців, комусь раз на рік.  Але деякі за весь час війни взагалі фактично не відпочивали: їх відводять десь на 3-ю лінію, дозволяють трохи прийти до тями, - і назад, у бій. Знову ж таки, без поповнення в людях, пояснив Щибря в інтерв'ю "Вечірньому Києву". 

За словами бійця ЗСУ, у цьому полягає найболісніша відмінність між армією України та окупантами - вороги регулярно мають ротації. "У нас же бракує людей через розладнаність державної політики та не прийнятий закон про мобілізацію, самодіяльний рекрутинг, демотивацію громадян", - пояснив він.

Відео дня

Також Щибря розповів про свій фронтовий досвід зустрічей з "відбитими" окупантами. Такими він назвав тих представників РФ, які вірять в "тупих так переляканих у**опів".

Їм Росія наобіцяла відро медалей з відпустками, кидаючи на передову. Зазвичай ЗСУ розкладають подібних "героїв СВО" за 2-4 днів. Після того як ворог отримує свою порцію вогневого ураження від артилерій, зазвичай наступає затишшя. Якщо, звісно, спокій українців не потурбує чергова "гастролююча" ДРГ, пояснив він. 

Так відбувається на напрямку, де служить військовий. "В цілому все спокійно, взагалі нам у цьому сенсі більш-менш поталанило", - зазначив Павло.

Водночас він заявив, що такі речі, як прильоти fpv-дронів, скиди з безпілотників і таке інше - це практично щоденна рутина військових. Для нього - це як звичні будні.

47 ОШБр показала шедевр про окупантів

Сьогодні 47-ма окрема механізована бригада, яку українці знають боями на Авдіївському напрямку, показала в мережі шедевр про окупантів. Йдеться про ролик, у якому містяться жорсткі кадри обстрілу позиції росіян з БПЛА.

Хлопці пообіцяли, що кожного загарбника чекає доля, як на цьому відео. Застерігаємо, це кадри не дуже приємні, хоча нічого кривавого в них немає. 

Вас також можуть зацікавити новини: