Україна отримає танки Leopard 2 / wikimedia.org

Військовий експерт Олег Жданов відповів, чи зможе бригада німецьких танків Leopard 2 кардинально змінити ситуацію на тій чи іншій ділянці фронту в Україні.

Як він зазначив, ділянка фронту - це місцевість, на якій ведуть бойові дії або одна військова частина, або військовий підрозділ, або кілька підрозділів, які виконують одне завдання: "Ділянки фронту визначає Генеральний штаб".

"Поява бригади Leopard 2 (близько 100 танків) на будь-якій такій ділянці фронту може кардинально змінити хід бойових дій. Leopard 2 можуть рознести російську оборону просто в пух і прах. А ще якщо вони з прикриттям артилерії або з прикриттям авіації, то я думаю, що для них питання розгрому оборони противника взагалі не становитиме труднощів. Дійсно настільки істотний вплив бригади Leopard 2 на одній ділянці фронту", - заявив експерт.

Відео дня

На його думку, кардинально поміняти ситуацію на будь-якій ділянці фронту може танкова бригада не тільки Leopard 2: "Танкова бригада - дуже велика вогнева міць".

Танки Leopard 2 для України - новини

Нагадаємо, у Міністерстві оборони Польщі заявили про завершення комплектації батальйону німецьких танків Leopard 2 для України в рамках так званої "танкової коаліції", яку організували партнери після офіційного дозволу на реекспорт техніки з боку Берліна.

Загальна кількість західних танків у Збройних сил України може досягти 300 одиниць, припустив військово-політичний експерт Олександр Коваленко.