Матеріал Financial Times щодо літнього наступу РФ - щось з розряду "капітан очевидність", каже Андрющенко / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото 36 ОБрМП ім. Михайла Білинського

Нова стаття Financial Times щодо літнього наступу Росії на 4 напрямках не витримує дорослої критики. Це гарний приклад того "як не треба", заявив радник мера тимчасово окупованого Маріуполя Петро Андрющенко.

Він розкритикував аналітичний матеріал, який сьогодні оприлюднила британська газета. "Коли ми говоримо про інформаційну складову або дорослу розмову з суспільством, то можете брати цю статтю FT, як кращий приклад "як не треба", - заявив чиновник. Він пояснив, чому так вважає.

Першочергово Андрющенко обурився реченню "Ukraine’s top commander says eastern frontline has ‘significantly worsened", що перекладається: "Головнокомандувач Збройних сил України заявив, що ситуація на східному фронті "значно погіршилася".

Відео дня

"Це каже наше командування (військове) іноземним журналістам. А що вони кажуть нам? Не напружуйтесь - нічого. Ні-чо-го! Тут я розумію, що такі розмови з FT - частина тиску на партнерів, але. Всі розуміють? Ви коли це сьогодні побачили / побачите подумаєте про що? Отож", - заявив чиновник. 

Окремо він зупинився на 4 напрямках, на яких FT прогнозує літній наступ окупантів. На його думку, нічого нового Україна не дізналася.  "Тут же просто "капітан очевидність". Бачите тут нове щось? Сумщину? Чернигівщину? Ну хоч щось, про що не кажемо два роки? Отож. Новина? Не думаю", - написав він.

Головним Андрющенко виокремив те, що подібні матеріали дають іноземні ЗМІ якраз в потоці психологічних атак, якими намагається тиснути на наше суспільство Росія. 

"Що буде в підсумку? Те, чого й так вдосталь. Зневіри та депресії. Справедливо? Ні", - пояснив Андрющенко.

На його думку, хибно казати, що Україна наближається до капітуляції, як намагаються подати деякі ЗМІ. Наразі нація бореться, від мотивації кожного українця залежить успіх. Тому подібні комунікаційні ігри, які б’ють по своїм, недоречні, акцентував він.

"Від такого дружнього вогню втрат більше за перемог. Однозначно", - підсумував радник мера Маріуполя.

Літній наступ Росії - що написав FT та про що казав Зеленський

Сьогодні Financial Times з посиланням на українських і західних чиновників заявив, що Росія, ймовірно, таки планує влітку масштабний наступ на Україну. 

Йшлося про атаку наприкінці весни або влітку. Мета окупантів - захопити більше територій Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей. При цьому газета наголосила, що Київ стурбований перспективою можливого нападу РФ на Харків. 

Зазначимо, що президент України Зеленський також згадував про великий наступ Росії - він можливий найближчими місяцями, казав політик у березні. Водночас таку заяву Зеленський зробив не у зверненні до України, а американській телерадіокомпанії CBS News. 

Вас також можуть зацікавити новини: