Кремль решил укрепиться на украинских территориях / фото УНИАН, Виктор Ковальчук

Російське керівництво планує провести "вибори" на захоплених територіях України у вересні 2023 року. Ці плани можуть реалізувати навіть в умовах воєнного стану. Про це пише російське видання "Ведомости".

Єдиний день голосування в Росії проходить на початку вересня. За словами трьох джерел, близьких до Кремля, зараз в адміністрації російського президента обговорюють сценарії проведення цих "виборів" одразу і на захоплених територіях України теж.

Один зі співрозмовників видання стверджує, що стандартні строки виборчої кампанії хочуть скоротити на третину, щоб провести "вибори" в умовах воєнного стану, що діє на українських територіях.

Відео дня

Так, за російськими законами, рішення про призначення місцевих виборів ухвалюється в період від 90 до 100 днів до дня самого голосування. Зараз ці строки хочуть скоротити для повторних або дострокових виборів.

Стверджується, що з новими поправками передвиборчу кампанію можуть запустити вже в липні. При цьому, ймовірно, доведеться внести поправки в закон про воєнний стан, щоб "вибори" на захоплених територіях відбулися. 

Російська анексія чотирьох регіонів України у 2022 році 

23-27 вересня російські окупанти провели на окупованих територіях України постановочні "референдуми", за результатами яких заявили про анексію чотирьох українських областей – Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської.

Ні сам референдум з неправдоподібно високим рівнем підтримки пункту "за" , ні подальшу формальну анексію українських територій не визнала ані Україна, ані міжнародне співтовариство.

Резолюція ООН засудила спробу Росії привласнити українські території. Водночас переважна більшість росіян схвалила рішення про анексію.

Вас також можуть зацікавити новини: