У ЗСУ назвали мінуси мобілізації в Україні / колаж УНІАН зі скріншотів

Мобілізація в Україні продовжується, але під час цього процесу є серйозні мінуси.

Таку думку висловив командир взводу БПЛА 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка української армії Андрій Серган у бесіді з "Радіо Свобода". "...Я бачу черги в барбершопи, в кав’ярні, в спортзали, в ресторани, я скрізь бачу черги, але біля воєнкоматів я черг не бачу", - сказав воїн і додав, що саме тому не може сказати, що мобілізаційні процеси йдуть успішно, та є багато охочих служити.

"...тих, кого збирають по селах, вибачте мені, будь ласка, це робочі хлопці з сільськогосподарського напрямку, який зараз просто "знекровили". І це не добровольці", - підкреслив співбесідник.

Відео дня

Серган вважає, що українській владі необхідно максимально працювати над тим, щоб у людей була мотивація поповнювати лави Збройних сил України. Командир взводу дронів зазначив, що воїни мають отримувати гідну зарплату, а не додаткові тимчасові виплати.

"...Ми розуміємо, що ми підписуємо контракт на 400 чи 500-600 доларів, це десь 20-25 тисяч гривень, це ж і є зарплата. А те, що там додатково платять тридцятку, п’ятдесятку чи сотку - це вже бонуси, і вони не постійні...", - підкреслив він.

Важливі українські новини - мобілізація триває, і це варто знати

У нашій державі чоловіків призовного віку (18-60 років) почали активно мобілізувати після того, як РФ здійснила повномасштабне вторгнення на нашу землю. Крім того, у військкомати для перевірки інформації мають з'явитися жінки-медики.

У ЗСУ підкреслювали, що під мобілізацію підпадають військовозобов'язані, яким служити не заважають якісь проблеми зі здоров'ям. Також зазначалося, що мобілізації не підлягають люди, які мають право на відстрочку від служби.

За словами військово-політичного оглядача Олександра Коваленка, в нашій державі є проблеми з мобілізацією. Експерт повідомляв, що воювати відправляють людей, які не хочуть цього робити, і таким чином військкоми підставляють наших бійців, оскільки немотивовані люди можуть стати зрадниками.

Вас також можуть зацікавити новини: