чи Путін оголосить про мобілізацію і оголосить війну Україні / REUTERS

Для чинного керівництва в Кремлі рішення оголосити мобілізацію буде важким. Видно, як вперто терористичне угруповання, яке захопило владу у РФ, не хоче вдаватися до цього необхідного інструменту, якщо країна веде війну. 

Таку думку озвучив військовий експерт Валерій Рябих в ефірі FREEДОМ.

За його словами, це агонія! Швидше за все, всі ці дії покликані більше промацати реакцію російського суспільства, як воно буде до цього ставитися.

"Досі велася якась незрозуміла "спеціальна операція", з незрозумілими цілями, які постійно коректувалися. Думаю, зараз у зв'язку з цими поправками (сьогодні Держдума внесла до Кримінального кодексу поняття "мобілізація", "воєнний стан" і "воєнний час" - УНІАН) намацують реакцію суспільства, по-перше. А по-друге, готується ґрунт, бо мобілізація, яка за оцінками і російських оглядачів, не може бути достатньо дієва через не зрозумілі цілі війни. Добре дивитися якусь "спецоперацію" по телевізору, а інша справа, коли це стосується тебе", - говорить експерт.

Разом з тим, на тлі того, що РФ використовувала практично всі свої ресурси, всі свої основні засоби, офіційне оголошення війни Україні особливо ситуації на фронті не змінить.

"Хіба що стане більше відмовників, коли на фронті буде більше людей, яких туди пригнали по насильницькій мобілізації. А будь-яка мобілізація може бути дієва тоді, коли вона зрозуміла людині, яку призивають", - зазначив Рябих.

Як раніше повідомлялося, Росії не вистачає людей для відправки на війну, а тому там проводять "внутрішню самомобілізацію". 

А сьогодні Держдума внесла до Кримінального кодексу поняття "мобілізація", "воєнний стан" і "воєнний час". 

Разом з тим, як писав УНІАН, в російській столиці починається мобілізація на війну проти України. Жителям Москви почнуть видавати повістки.

 Сьогодні так звана "народна рада" псевдореспубліки "ЛНР" проголосувала за проведення "референдуму" про входження до складу Російської Федерації. Про такі ж наміри повідомили колаборанти в окупованому Херсоні та Запорізькій області. 

За словами голови Луганської обласної військової адміністрації Сергія Гайдая, якщо Росія організує і проведе "референдум" на окупованих територіях, це відкриє шлях до загальної мобілізації в Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: