ЗСУ через порушення бойовиками перемир'я зазнали втрат / фото УНІАН

Українські військові в неділю, 6 вересня, зазнали значних втрат в районі проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі.

Обставини загибелі та поранень бійців розповів український журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook.

За інформацією журналіста, причиною смерті двох військових, які брали участь в гасінні лісової пожежі, може бути раптовий напад російських окупантів.

Відео дня

"5 вересня о 8:20 ці військовослужбовці були направлені для гасіння пожежі поблизу села Верхньоторецьке. О 18:00 командир підрозділу доповів, що місцезнаходження військовослужбовців невідоме. В результаті пошуків обидва тіла були виявлені сьогодні о 6:20 в 400 метрах від українських позицій в сторону позицій противника, тіла евакуйовані об 11:30", - розповів Бутусов.

За його даними, тіла обгоріли, через ситуацію в даній місцевості важко визначити точні причини смерті.

"В одного із загиблих збереглася особиста зброя, іншого знайшли без зброї, з якою він виходив на завдання. Причини чому два бійця так далеко опинилися від своїх позицій в сторону противника, і чому вони загинули - встановлюється. Одна з версій - напад противника", - додав він.

Ще один боєць загинув сьогодні о 17:15 - за даними Бутусова, його вбив російський снайпер в районі села Кримське.

Крім того, в районі Новгородського підірвалася на міні на дорозі автоцистерна ЗСУ, один військовослужбовець важко поранений, ще один отримав серйозне поранення.

"У районі селища Мар'їнка в результаті обстрілу автоматичного гранатомета отримав поранення ще один український військовослужбовець, його стан стабільний", - уточнив журналіст.

Загострення на Донбасі: що сталося

  • 5 вересня ватажок бойовиків "ДНР" Денис Пушилін наказав у понеділок, 7 вересня, відкрити вогонь по українських укріпленнях неподалік від населеного пункту Шуми. На його думку, ці інженерні споруди Об'єднаних сил неподалік від лінії розмежування є незаконними.
  • Командувач Об'єднаними силами, генерал-лейтенант Володимир Кравченко заявив, що українські війська не порушували ніяких домовленостей по обладнанню інженерних споруд в районі Шумів.
  • У неділю, 6 вересня, в районі ООС терористи два рази порушили встановленеперемир'я. Всього за день на Донбасі були поранені троє українських бійців.
  • Згодом стало відомо про ще один порушенні перемир'я бойовиками, в результаті якого загинув боєць зСУ.