ЗСУ стримують наступ ворога / фото 22 окрема механізована бригада

Протягом минулої доби, 13 лютого, на фронті між українськими військами та російськими окупантами відбулося 71 бойове зіткнення.

Як повідомляє Генштаб у ранковому зведенні, на Лиманському напрямку наші захисники відбили 2 атаки в районі Ямполівки Донецької та Білогорівки Луганської областей.

Водночас на Бахмутському напрямку бої велись поблизу Богданівки, Іванівського та Кліщіївки Донецької області. Відбито 10 атак загарбників.

Відео дня

На Авдіївському напрямку ЗСУ продовжують стримувати окупантів, які намагаються оточити Авдіївку. Однак наші воїни тримають оборону і за добу відбили 20 атак в районі Авдіївки та ще 4 - біля Невельського Донецької області.

"На Мар’їнському напрямку українські воїни продовжують стримувати противника неподалік Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 27 разів намагався покращити тактичне положення", - додали у Генштабі.

На Запорізькому напрямку противник здійснив 3 атаки східніше Малої Токмачки та Роботиного Запорізької області, але успіху не мав. На Херсонському напрямку Сили оборони утримують позиції та відбивають штурми росіян. Ворог здійснив 5 безуспішних атак.

Війна в Україні - останні новини

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що російсько-українська війна переходить у нову стадію. Україна переходить на власне виробництво зброї, але цього поки що не вистачає.

Україна виділила з бюджету на будівництво фортифікацій чималу суму. Від початку 2024 року з резервного фонду держбюджету уряд виділив 20 млрд грн на фортифікації. Додатковий ресурс з інших джерел фінансування складає ще 10,7 млрд грн.

За оцінкою британських аналітиків, у ході війни проти України РФ втратила більше 3000 танків, але у неї є достатньо неякісної бронетехніки на складах для заміни, тому вона, ймовірно, зможе витримати ще три роки важких втрат.

Вас також можуть зацікавити новини: