Зеленський зустрівся з родиною загиблого спецпризнаценця Романа Матвійця \ president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський вручив нагороду вдові загиблого у 2016 році на Донбасі заступника командира групи 8-го окремого полку спеціального призначення Сил спеціальних операцій ЗСУ, старшини Романа Матвійця.

Читайте такожЗеленський нагородив посмертно полковника Межакова, який помер 28 травня в районі ООС

Про це повідомляється на Офіційному інтернет-представництві глави держави.

Відео дня

Під час робочої поїздки до Хмельницької області Зеленський зустрівся з родиною загиблого спецпризнаценця Романа Матвійця. Під час спілкування з родиною президент оголосив указ про присвоєння Роману Матвійцю звання Героя України та вручив дружині загиблого орден «Золота зірка». Глава держави також подарував синові Романа Матвійця планшет, про який хлопчик мріяв.

Зазначається, що Роман Матвієць з травня 2014 року брав участь у антитерористичній операції на сході України, загинув 23 липня 2016 року у бойовому зіткненні біля Новозванівки, виконуючи завдання з ведення розвідки. Розвідгрупа, яку він очолював, потрапила в засідку та була обстріляна бойовиками. Троє розвідників отримали поранення. Під час бою Роман Матвієць, прикриваючи своїх поранених товаришів вогнем, героїчно кинувся в напрямку кулеметного розрахунку противника та знищив його. Своїми діями він дав можливість пораненим розвідникам відійти в безпечне місце. Таким чином, старшина Матвієць урятував життя побратимів, але при цьому сам отримав смертельні поранення.