Названо першу ціль для ракет Taurus / фото wikimedia.org

Українські військові не можуть застосовувати західну зброю, в тому числі ракети Taurus, для ударів по цілях, які знаходяться на території Російської Федерації. Найголовніші цілі для ЗСУ знаходяться на тимчасово окупованих територіях.

"Що стосується російської території, то ще не знято політичне обмеження про заборону ураження будь-яких цілей західною зброєю на території РФ, тому проти цих цілей ми застосовувати ракети не зможемо", - зазначив авіаційний експерт, провідний науковий співробітник НАУ Валерій Романенко в ефірі телемарафону.

На його думку, найпершою ціллю після отримання німецьких ракет Taurus є Кримський міст.

Відео дня

"Коли говорять про ракети Taurus то в якості найпершої цілі автоматично спливає Кримський міст. Дальності цих ракет вистачить, щоб на цьому мосту роздовбати кілька прольотів повністю. Тим більше, що у цієї ракети тандемна бойова частина. Якщо вона потрапить в опору моста, то вона її підірве зсередини. Знадобляться роки, щоб відновити цей міст", - підсумував експерт.

Ракети Taurus для України - останні новини

У Німеччині неодноразово говорили, що не передадуть Україні ракети Taurus незважаючи на те, що близькі за характеристиками ракети Storm Shadow і SCALP вже надають Британія і Франція. За даними ЗМІ, проти передачі ракет виступає особисто канцлер Олаф Шольц. Німецька опозиція та ЗМІ через відмову критикують уряд.

16 січня стало відомо, що німецька опозиційна партія Християнсько-Демократичний союз, яка виступає за надання Україні крилатих ракет Taurus, посилила тиск на федеральний уряд.

Вас також можуть зацікавити новини: