Українські пілоти щодня б'ють по позиціях військ РФ / фото REUTERS

Авіація Сил оборони України за 13 березня завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки російських військ.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ, основні зусилля росіяни продовжують зосереджувати на наступі на п'яти напрямках - Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському. Також війська РФ не залишають спроб вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

Зазначається, що за 13 березня росіяни завдали 29 авіаційних та 6 ракетних ударів.

Відео дня

"Високим залишається рівень ракетної загрози на всій території України", - попередили у Генштабі.

Війна в Україні - ситуація на фронті 13 березня

У Генштабі детально розповіли про ситуацію на самих "гарячих" напрямках:

  • на Куп'янському та Лиманському напрямках росіяни роблять спроби прорвати оборону ЗСУ, вели безуспішні наступальні дії  у напрямку Гряниківки, Масютівки, Невського, Серебрянського лісництва, Білогорівки та Верхньокам’янки. 
  • на Бахмутському напрямку війська РФ не полишають спроб захопити місто Бахмут, ЗСУ відбили атаки росіян в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Григорівка, Часів Яр, Іванівське, тривають бої у Бахмуті;
  • на Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках росіяни вчинили безуспішні наступальні дії в напрямку Кам’янкаи, Авдіївки, Сєверного, Первомайського та Мар’їнки. 

Втрати Росії на 13 березня - дані Генштабу ЗСУ

Як писав УНІАН, загальні бойові втрати Росії з 24 лютого 2022 року по 13 березня 2023 року серед особового складу орієнтовно склали близько 159 тисяч 800 осіб.

Також Росія втратила в Україні: танків - 3 тис.474, бойових броньованих машин - 6 тис. 774, артилерійських систем - 2 тис. 503, реактивних систем залпового вогню - 493.