Наступним після Пригожина "під ніж" пустять Кадирова, вважає Дмитро Гудков / скріншот з відео

Російський опозиційний політик Дмитро Гудков припустив, що наступною жертвою після вбивства ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина може стати глава Чечні Рамзан Кадиров.    

На його думку, президент РФ Володимир Путін більше не справляється з роллю арбітра між кремлівськими угрупованнями, але при цьому продовжує "розділяти і панувати". Як зазначає Гудков, фізичне усунення Пригожина показало, що всі ці розбірки вже виходять назовні, і попереду - "розбірки з Кадировим". 

"Тому що сьогодні Кадиров - головний опонент російської державності, державних структур. Тому що він має добре підготовлену приватну армію. І Кадиров має серйозний вплив в обхід всіх силових структур (в РФ - УНІАН). Це багатьом не подобається, і я думаю, що попереду ми побачимо ще багато різних конфліктів. Це ФСБ проти Міноборони, силовики - проти Кадирова...",- сказав Гудков

Відео дня

За його словами, Кадиров вже створює нестабільність на всій території Росії. Якщо раніше він був "царем тільки у своєму городі", то сьогодні просуває свої порядки на території всієї Російської Федерації. Як уточнив Гудков, йдеться про "розбірки" і тортури, які стали нормальною практикою не тільки в Чечні, а й у Москві, де катують політичних в'язнів. 

"Чим тільки не ґвалтують (людей) - пляшками від шампанського, гантелями... Є великий ризик перетворення Росії у велику Чечню", - підкреслив Гудков.

Він висловив упевненість, пославшись на свої джерела, що в разі бажання Путіна прибрати Кадирова, останнього в Чечні ніхто захищати не стане. 

"Тому що в Чечні з'явився середній клас, Чечня втомилася від війни, від диктатури кадировців. Тому твердження, що стабільність на Кавказі тримається за рахунок Кадирова - міф. Якраз навпаки - протестні настрої ростуть в Дагестані, Інгушетії, де судять якраз тих, хто наважився протестувати проти територіальних поступок Чечні", - упевнений Гудков. 

Він додав, що після загибелі Пригожина російська еліта налякана. Також усунення ватажка ПВК "Вагнер" показало: з Путіним домовлятися не можна і, якщо пішов проти нього, то потрібно йти до кінця. 

Політик акцентує: при усуненні Пригожина диктатор діяв, не як глава держави, а як терорист, і це знижує його рейтинг. Представники російських еліт починають розуміти, що російський президент "поїхав дахом" і в будь-який момент хтось із них може стати наступним. При цьому неважливо, зраджував він інтереси Путіна чи ні - розправа може статися за помилковим доносом. Також Гудков припустив, що вбивство Пригожина дестабілізує обстановки всередині армії, оскільки частині російських військових подобалося те, що він говорив.

У Тверській області розбився літак з бунтівником Пригожиним

Нагадаємо, в ніч на 24 червня понад 5 тисяч учасників ПВК "Вагнер" на чолі з Євгеном Пригожиним влаштували заколот. Зокрема, влаштували "марш на Москву", захопивши по дорозі кілька військових об'єктів, збили військовий літак тощо. Президент Володимир Путін назвав цю подію зрадою. За 200 кілометрів від Москви колона "вагнерівців" зупинилася і розвернулася в іншому напрямку. Одночасно стало відомо, що ПВК перебазується в Білорусь.

Увечері 23 серпня у Тверській області літак, в якому серед пасажирів значився Пригожин, був збитий. У РФ офіційно підтвердили його загибель.

Вас також можуть зацікавити новини: