Яка ситуація в Херсонській області? / фото суспільне

Ситуація в Херсоні та області напружена, оскільки росіяни окупували місто та деякі населені пункти регіону.

УНІАН веде онлайн-трансляцію того, що відбувається в Херсоні та області в неділю, 8 травня 2022 року:

21:32 В Олешках зник колишній директор морського порту Олександр Сухін. На зв'язок чоловік не виходить дві доби, повідомили його рідні.

Відео дня
Війна в Україні: що відбувається у Херсоні та області сьогодні, 8 травня

20:57 На території Бургунського старостинського округу Тягинської громади військові РФ зламали двері поліцейської станції, викрали майно та відмінили пропуски виїзду. Усіх колишніх воїнів АТО взяли під арешт та змінили старост у всіх старостинських округах громади.

20:46 Російські військові розграбували відділення "Приватбанку" у Верхньорогачицькій територіальній громаді - Херсонська ОДА.

20:36 Повідомив депутат Сергій Мухін.

Війна в Україні: що відбувається у Херсоні та області сьогодні, 8 травня

20:28 Во временно оккупированном Херсоне мужчина начал свистеть на балконе, имитируя звук падения ракеты. В оккупантах проснулся ген осторожности и они тут же попрятались.

19:59 У Херсонській області спостерігається посилення проведення фільтраційних заходів підрозділами росгвардії у районі Геройського, Голої Пристані, Херсона, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Війна в Україні: що відбувається у Херсоні та області сьогодні, 8 травня

19:00 В Олександрівці залишаються 150 людей, які відмовилися евакуюватися до Станіславу. В селі зруйновані повністю або частково 260 приватних будинків, майже повністю зруйновано школу - Херсонська ОДА.

17:42 Організація Червоного Хреста України продовжує централізовано видавати жителям тимчасово окупованої Херсонщини продукти, одяг та взуття, а також надає психосоціальну допомогу.

17:33 Тимчасово окупований Херсон продовжує готуватися до вигаданого свята та вербувати людей парашною музикою. Вуха скручуються в трубочку, вагітним та вразливим не дивитися 😢

17:09 У Новій Каховці військові РФ окупували стадіон. До 9 травня колаборанти провели футбольний турнір на стадіоні "Енергія". Раніше на ньому грала однойменна команда, яка виступала у Другій лізі. Фото: Олег Батурін/"СпортАрена"

Війна в Україні: що відбувається у Херсоні та області сьогодні, 8 травня

16:29 У Херсоні військові РФ активно готуються до святкування 9 травня. По всьому місту порозвішували бігборди з радянською символікою. На Площі Свободи встановили сцену і фотографії, - передають кореспонденти Суспільного.

Війна в Україні: що відбувається у Херсоні та області сьогодні, 8 травня

15:50 Овочі нового врожаю продають за копійки. Херсонський регіон, який постачав ранніми овочами та зеленню практично всі області України, після окупації російськими військами, опинився у складній ситуації. Фермери що неспроможні вивезти продукцію межі регіону, оскільки російські військові остаточно заблокували виїзд з окупованої території. Реалізувати вирощену продукцію вдається у дуже невеликих кількостях та за найнижчими цінами. Яскравою ілюстрацією економічних проблем херсонських фермерів став оптовий ринок у Великих Копанях. Наприклад, молода білокачанна капуста, пекінська капуста, редиска там продаються по 5-8 гривень за кілограм. За огірки просять 20 гривень, молода картопля коштує від 45 гривень (та й тільки тому, що її дуже мало, через дощі врожай фермери збирають невеликий). Ранні полуниці на оптовому ринку продають по 100 гривень.

15:42 Для пенсіонерів Херсонщини, які отримують кошти через банки та АТ "Укрпошта", профінансували виплати за 5-6 травня на 100% - Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області.

15:11 Протягом ночі підрозділи ЗСУ на Херсонщині та Миколаївщині продовжували боронити зайняті рубежі. Загальні втрати військових РФ за ніч - 22 людини, реактивна система залпового вогню "Град" та танк на Херсонщині, а також гелікоптер з їх десантом на Зміїному - Оперативне командування "Південь".

15:10 На території Голопристанської громади оголосилиподовжену комендантську годину: з 21 години 8-го травня по 6 годину 10-го травня. У цей період жителям громади заборонили перебувати на вулицях та в громадських місцях.

12:51 ЗСУ йдуть у контрнаступ на Запорізькому напрямку. Про це повідомляють у Запорізькій ОВА. Там заявили, що про перехід у контрнаступ свідчать статистичні дані втрат противника на цьому напрямі.

12:29 На Херсонщині військові РФ займаються рекетом та пиячать — СБУ.

11:11 Окупанти продовжують примусову мобілізацію на захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей.

Війна в Україні: що відбувається у Херсоні та області сьогодні, 8 травня

09:54 8 травня фахівці Херсонського водоканалу усувають засмічення каналізації та ремонтують мережі у Киндійці та у районі ХБК. Якість води у місті контролюється лабораторією та дезінфікується гіпохлоритом натрію - повідомляє Херсонська міська рада.

09:36 У День пам'яті та примирення президент Зеленський звернувся до українців зі зруйнованої російською армією Бородянки. Дивіться повністю:

09:21 Росія має намір продати зерно, викрадене на тимчасово окупованих українських територіях, заявив президент Зеленський. За його словами, Україна знає про окремі країни, які вже виявляли інтерес до таких пропозицій РФ, та відреагує належним чином, якщо вони укладуть подібні угоди.

06:20 За даними Генштабу ЗСУ, на Південнобузькому та Таврійському напрямках угрупування військ окупантів за підтримки авіації завдає ударів по військовим та цивільним об’єктам, проводить перегрупування і посилення підрозділів, нарощує систему вогневого ураження та матеріально-технічного забезпечення.

06:15 У місцевих пабліках повідомляють, що вночі над Херсоном чули звуки вертольотів російських військових. За попередньою інформацією, окупанти терміново евакуюють поранених, які були "накриті" артою ЗСУ

06:05 Через обстріли напередодні у Голій Пристані Херсонської області пошкоджено 35 будинків, три з яких не підлягають відновленню. Про це повідомила заступник міського голови Світлана Ліннік.

Фото suspilne.media

Раніше повідомлялося, що окупаційна "адміністрація" тимчасово зайнятої російськими військами частини Херсонської області планує заблокувати місцевим жителям доступ до соцмереж, зокрема Instagram і Facebook.

Вас також можуть зацікавити новини: