Британський підполковник прокоментував тактику української армії щодо Криму / соцмережі

Підполковник британської армії у відставці, екс-радник міністра оборони України Глен Грант вважає, що тимчасово окупований росіянами Крим потрібно ізолювати.

Експерт під час брифінгу у медіацентрі "Україна-Одеса" висловив думку про тактику ЗСУ щодо півострова. Зокрема, журналісти запитали у нього про те, що наразі армія України перетворює Крим на своєрідний острів, бо виводить з ладу мости для того, щоб порушити логістику противника, та його підрозділи на окупованих частинах Запоріжжя та Херсонщини не мали поповнення певних запасів.

"Те, що українська армія робить зараз з Кримом - це чудово - його потрібно ізолювати. Якщо Росія не зможе постачати їжу та інші необхідні продукти до Криму сухопутними дорогами, якщо там будуть українські дрони, які атакуватимуть російські кораблі, які щось постачатимуть туди, у РФ будуть проблеми", - наголосив експерт.

Відео дня

Крім того, за його словами, необхідно Крим ізолювати від шляхів постачання на півдні, але у цьому контексті експерт бачить проблему. Зокрема, при атаці, наприклад, на склад з боєприпасами у тилу противника, є вплив на передову, але він опосередкований. На думку експерта, необхідно також ущільнити атаку на територію, яка знаходиться ближче до передової, щоб знищити інфраструктуру, яка підтримує там супротивника.

"Якщо ви можете знищити склад з боєприпасами - це добре, але ви не можете розбити піхоту. А, якщо атакуєте територію ближчу до передової, це впливає на піхоту, яка ще не матиме зв’язку з тилом", - наголошує Грант.

Він додав, що, наприклад, зруйновану залізницю тощо росіяни можуть дуже швидко відновити. Тому треба дуже обережно використовувати озброєння дальньої дії, щоб мати дійсно належний результат атаки на передовій.

Останні новини - Крим знову "струснули" вибухи

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вранці, 9 серпня, у Джанкойському районі тимчасово окупованого Криму люди почули вибухи. Водночас через Нижньогірський район півострова у напрямку Азовського моря полетіли кілька вертольотів. Крім того, стало відомо про задимлення в районі Севастопольської бухти.

Гауляйтер Севастополя Михайло Развожаєв наголосив, що йдеться про навчання флоту РФ, але через деякий час на півострові пролунали ще вибухи. За деякими даними, нібито горить порт у Феодосії.

Вас також можуть зацікавити новини: