Об'єкт-477А1 "Нота" / скріншот

Військовий експерт Олександр Коваленко висловився про майбутнє українського військово-промислового комплексу і танкобудування, яке він, зокрема, бачить у розвитку проекту бойового танка Об'єкт-477А1 "Нота".

Експерт нагадав, що у 2018 році в "Укробронпромі" заявляли, що "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова" веде роботи зі створення перспективного танка нового покоління, з новим моторно-трансмісійним відділенням, новою системою озброєнь, захистом і системою управління вогнем, а також зі скороченою кількістю членів екіпажу.

За словами Коваленка, також зазначений танк повинен був володіти 1500 сильним двигуном 6ТД-3 і 152-мм гарматою 2а73 або ЛП-83, розміщеної на безлюдній башті.

Відео дня

"Проблема "Ноти" під час роботи над нею полягала в тому, що для свого часу вона була занадто передовою і повною мірою автоматизувати всі задумані процеси, не вдавалося, а після розпаду СРСР... Ну, ви зрозуміли – відсутність фінансування і технологій. В сучасних умовах, в перспективі, залишаючи незмінною основу танка, "Укробронпром " може його повністю переоснастити, починаючи від ствола і закінчуючи електронною начинкою. Фактично, маючи власні ресурси і доступ до західних технологій, ми зможемо виробляти унікальний танк, створений, а точніше, модифікований, згідно зі стандартами НАТО", – зазначив експерт.

Коваленко вважає, що танкобудування в Україні завжди випереджало російське.

Скільки танків залишилося у Росії

Нагадаємо, раніше військовий експерт Олександр Коваленко повідомляв, що пв Росії вже не існує виробництва нових танків Т-90. Є тільки модернізація старих машин.

Він зазначав, що на момент вторгнення в Україну армія РФ мала від 2600 до 3300 боєздатних танків. За дев'ять місяців українські захисники знищили до трьох тисяч російських танків, і в зв'язку з цим Кремль змушений знімати техніку зі зберігання і консервації.

Повідомлялося, що у РФ на зберіганні є близько 15 тисяч танків Т-72, Т-80, Т-90, Т-64 і Т-62.