В Україні працює національний роумінг, який дозволяє українцям підключатися до мереж іншого оператора / фото REUTERS

Окупанти прагнуть позбавити українців зв'язку - це ще одна інформаційно-психологічна операція, яку проводить ворог з метою посіяти паніку, страх і поширити дезінформацію.

Про це повідомили у Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України.

"Все це потрібно ворогові для того, щоб приховати інформацію про ганебну поразку, яку Збройні Сили України завдають окупантам. Для цього ворог здійснює диверсії на об'єктах телекомунікаційної інфраструктури, здійснює авіаракетні удари та використовує засоби радіоелектронної боротьби. Україна має гідну відповідь і на ці дії орків", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

При цьому наголошується, що оператори та провайдери всіма можливими силами та засобами продовжують забезпечення українців зв'язком. Наприклад, в Мелітополі на Запоріжжі, Vodafone за добу забезпечив покриття абонентів з 0% до 90%, а "Київстар" покращує ситуацію в Чернігові.

У Держспецзв'язку нагадують, що в Україні працює національний роумінг, який дозволяє українцям підключатися до мереж іншого оператора, якщо мережа свого оператора не працює.

Зазначається, що "Укртелеком" відновив надання інтернет послуг абонентам у містах Генічеськ, Каланчак, Скадовськ, Асканії-Новій, смт Чаплинка, Іванівка та Нижні Сірогози на Херсонщині. У Запорізькій області компанія відновила надання послуг у місті Енергодарі.

Згідно з повідомленням, середня доступність районних вузлів зв'язку "Укртелекому" становить 80%. При цьому через пошкодження мережі в деяких областях цей показник низький. Так, у Луганській області він на рівні 4%. У Чернігівській області послуги не надаються.

Компанія працює над якомога швидшим відновленням роботи мережі та наданням послуг.

Також повідомляється, що мобільний оператор 3Моб надає всі послуги роумінгу в мережі Vodafone Ukraine, голосові та СМС послуги в роумінгу в мережах lifecell і "Київстар".

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну. Почалися обстріли та бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.
  • Станом на 13 березня Росія через санкції позбулася доступу до половини своїх золотовалютних резервів.
  • Станом на 17 березня в Україні було пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 411 закладів освіти, 36 закладів охорони здоров'я, 1600 житлових будинків, 26 заводів та їх склади, 15 аеропортів, 6 ТЕС/ГЕС тощо. Крім того, втрачено понад 15 тисяч кілометрів автомобільних доріг, 5 тисяч кілометрів шляхів, зруйновано/виведено з ладу 15 аеропортів, 350 мостів та мостових переходів тощо.
  • Станом на 17 березня загальна сума збитків, завданих Україні Росією становила 62,6 млрд дол.