Росіяни обстріляли зупинку громадського транспорту, церкву і багатоповерхівки у Торецьку / фото Павло Кириленко

Російські окупанти обстріляли зупинку громадського транспорту, церкву і багатоповерхівки у Торецьку.

Про це голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив у Telegram.

"8 загиблих, 4 поранених – такі наслідки обстрілу Торецька, який росіяни здійснили сьогодні близько 11 години. Серед чотирьох поранених – три дитини", - заявив Кириленко.

Відео дня

Він зазначив, що за попередньою інформацією, окупанти стріляли з артилерії.

"Влучили у зупинку громадського транспорту, де на той момент було скупчення людей", - наголосив голова ОВА.

Крім того, росіяни пошкодили церкву та поранили тамтешнього священика, пошкодили навколишні багатоповерхівки.

"Щодня російські окупанти б’ють по цивільним – щодня ми маємо загиблих та поранених. Всі, хто досі залишається на Донеччині, наражають себе на смертельну небезпеку! Звертаюся до всіх жителів області: не перетворюйте себе на російську мішень! Евакуюйтеся вчасно!", - заявив Кириленко.

Як раніше опвідомляв УНІАН, 29 липня Кабінет міністрів створив Штаб з евакуації мешканців Донеччини. Держава запровадить обов'язкову евакуацію населення з неокупованих районів Донецької області перед початком опалювального сезону

31 липня Верещук розповіла алгоритм дій для тих, хто має евакуюватися з Донецької області. За її словами, повинні виїхати понад 50 тис. дітей та понад 200 тис. дорослих. Окрім цього стало відомо, що крім виплат, які гарантує держава, евакуйованим мешканцям Донеччини передбачається додаткова допомога.

2 серпня, Верещук зауважила, що, попри всі можливості обов'язкової евакуації, примушувати людей ніхто не буде. Того ж дня вона повідомила про початок евакуації з Донеччини.

Вас також можуть зацікавити новини: