Наслідки ракетної атаки по Києву 25 березня / фото ДСНС Києва

Те, що російські ракети долетіли з окупованого Криму до Києва, - тривожний сигнал, зазначив капітан 1 рангу запасу ВМС ЗСУ, екс-заступник начальника штаба ВМС Андрій Риженко в ефірі телеканалу "Київ".

Він зауважив, що сказати, якими саме ракетами було нанесено удар, можна буде після того, як будуть проведені аналізи уламків цих ракет.

"Зараз є припущення, що це може бути ракета "Циркон" або "Онікс-М". Дальність стрільби цих ракет дозволяє долетіти з півночі Кримського півострова до Києва. В них висока швидкість. Якщо це "Циркон", то в неї швидкість порядка 5-7 км на секунду. Наскільки мені відомо, це перший такий випадок, щоб з Крима дістали прямо до Києва. Це тривожна новина", - сказав Риженко. 

Відео дня

За його словами, ці ракети мають вагу під півтори тонни.

"Зараз вони досить компактні. Це не те, що було 40 років тому, коли ракети важила 6-7 тон. Ці ракети компактні, але технології роблять їх досить небезпечними. Багато компонентів, які в них використовуються, виробляються, до речі, не в Росії, а за кордоном", - зауважив він. 

Риженко вважає, що росіяни вдарили ракетами "Онікс-М".

"Якщо казати про "Циркон", то такі ракети теоретично можуть бути на тих самих ракетоносіях, що несуть ракети "Калібр". Якщо ж це ракети "Онікс", то є берегові батареї у Криму. Росіяни цими ракетами регулярно обстрілювали південні міста України - і Миколаїв, і Одесу. Я схиляюся, що це був "Онікс-М". Думаю, що цей ракетний удар був з берегового комплекса, не з корабельного", - зазначив військовий. 

Росія атакувала Київ ракетами з Криму

Як повідомляв УНІАН, 25 березня російські війська запустили дві балістичні ракети по Києву з Криму.

Вибухи у місті пролунали майже одночасно з сигналом про повітряну тривогу. Наразі відомо, що від атаки постраждали 10 людей. В наслідок ракетного удару по столиці: у Печерському районі пошкоджено багатоповерхову нежитлову будівлю і там наразі ще тривають рятувальні роботи; у Солом’янському районі пошкоджені два приватних будинки; у Дарницькому - падіння уламків на територію приватної забудови.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко засумнівався в тому, що вранці 25 березня російські війська вдарили по Києву ракетами "Циркон" з території тимчасово окупованого Криму.

Вас також можуть зацікавити новини: