В Міноборони США прокоментували витік секретних документів / фото REUTERS

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив у зв'язку з витоком секретних документів, що Сполучені Штати спільно з союзниками не дозволять стороннім країнам розвалити єдність на підтримку України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Остін заявив на початку засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий "Рамштайн-11"), яке відбувається на авіабазі в Німеччині.

"Я знаю, що багато з вас слідкують за повідомленнями недозволеного розголошення чутливих і секретних матеріалів. Я дуже серйозно відношусь до цього питання. І ми продовжимо тісно працювати і з повагою з нашими партнерами, яких ми глибоко цінуємо", - сказав Остін.

Відео дня

"Коли я обговорював це питання з нашими союзниками і партнерами, я був вражений вашою солідарністю і вашою налаштованістю відкинути спроби розділити нас. І ми не дозволимо комусь розвалити нашу єдність", - наголосив Остін.

Витік секретнів документів Пентагону - що відомо

Як повідомляв УНІАН, видання The New York Times повідомило про витік засекречених військових документів з деталями плану США й НАТО щодо оснащення ЗСУ перед майбутнім контрнаступом. Пентагон розслідує, хто міг стояти за витоком інформації у відкритий доступ.

Документи невідомі злили у Twitter та Telegram. Військові аналітики звернули увагу на те, що деякі розділи документів, ймовірно, були змінені, оскільки там завищені американські оцінки загиблих українських військових і занижені оцінки загиблих російських військових. На думку аналітиків, ці зміни можуть вказувати на кремлівську дезінформацію.

Як уточнило видання, документи не містять конкретних планів бойових дій – як, коли і де Україна має намір почати наступ. Однак у документах є дані про потреби ЗСУ станом на 1 березня.

12 квітня міністр оборони США на тлі витоку секретних документів зазначив, що українська сторона має багато спроможностей, необхідних для продовження досягнення успіху на війні, яку веде РФ проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: