Зеленський вважає, що перемир'я на Донбасі усе ще не втратило сило / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що режим тиші на Донбасі триває вже майже два місяці.

Читайте також"Шалена напруга": окупанти на Донбасі підтягують важку техніку до передової (відео)

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це він заявив під час телефонної розмови з президентом Азербайджанської Республіки Ільхамом Алієвим.

Відео дня

Зеленський розповів про безпекову ситуацію на Донбасі. Він нагадав, що під час зустрічі радників лідерів країн-учасниць Нормандського формату було підтверджено необхідність дотримання сталого режиму припинення вогню, який триває ось уже майже два місяці.

«За цей час внаслідок провокації Україна втратила одного військового, однак в інші дні бойових втрат фактично немає», - зазначили в Офісі президента.

Своєю чергою, Алієв заявив про підтримку з боку Азербайджану суверенітету й територіальної цілісності України й наголосив, що Азербайджан ставиться до України як до близького стратегічного партнера.

Зрив перемир'я на Донбасі 

  • 22 липня учасники Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) з урегулювання ситуації на Донбасі дійшли згоди щодо повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування з 27 липня.
  • 5 вересня ватажок бойовиків "ДНР" Денис Пушилін наказав у понеділок, 7 вересня, відкрити вогонь по українських укріпленнях неподалік від населеного пункту Шуми. На його думку, ці інженерні споруди Об'єднаних сил неподалік від лінії розмежування є незаконними.

  • 6 вересня ворог порушив режим припинення вогню на Донбасі, здійснивши обстріли українських позицій. Загинув український військовий, ще одного було поранено.