Піонтковський оцінив наслідки удару по базі ПВК "Вагнера" / скріншот відео

Успіхи ЗСУ зі знищення штабу ПВК "Вагнера" в окупованій Попасній (Луганська область) - це удар особисто по Путіну, вважає російський публіцист Андрій Піонтковський.

Про це він сказав 24 каналу.

Експерт також прокоментував перебування "вагнерівців" в іншій частині України - на Херсонщині. За його словами, з політичної точки зору їм краще перебувати в Херсоні, а з військової - покинути його.

Відео дня

"З військової точки зору для російського Генштабу зараз доцільно відвести це угруповання вагнерівців з правого берега, тому що воно вразливе, позбавлене ресурсів і може бути знищене", - пояснив Піонтковський.

За його словами, подібні помилки неодноразово свого часу здійснював Гітлер. Говорячи про удар по базі ПВК в Попасній і можливе знищення її ватажка Пригожина, публіцист припустив, що для Путіна це буде потужним ударом - таким як, знищення крейсера Москва або недавні вибухи на аеродромі в Криму.

"Це дуже серйозний політичний удар. Краса для Путіна - це як приблизно для Гітлера був Отто Скорцені. Це особистий психологічний удар", - заявив Піонтковський.

За його даними, "вагнерівці", розміщені в Попасній, могли мати відношення до звірств проти українських полонених в Оленівці.

Як повідомляв УНІАН, вперше про удар по штабу "вагнерівців" у Попасній заявив журналіст Денис Казанський увечері 14 серпня. За його даними, українські військові точним ударом знищили штаб російських найманців з "Вагнера".

Сьогодні вранці глава ОВА Сергій Гайдай підтвердив знищення "вагнеровцев" в Попасній. Пізніше він назвав приблизне число вбитих бойовиків.