Польський генерал розповів про значення Бахмута для України і РФ \ Радіо Свобода

У разі, якщо ЗСУ втратять Бахмут, нічого не станеться, але поразка там російських окупантів була б для Кремля катастрофою.

Таку думку висловив польський генерал, колишній голова Бюро нацбезпеки Станіслав Козей в ефірі Polsat. При цьому він додав, що довіряє рішенням українського командування.

"Битва за Бахмут трактується по-різному з української та російської сторін сторони. Для українців Бахмут - це місце, де вони можуть завдати росіянам великих втрат. І поки вони можуть завдавати цих втрат, поки росіяни хвилями атакують Бахмут, а українці захищаються і можуть розстрілювати ці наступаючі російські хвилі, то з військової точки зору є сенс захищати Бахмут", - пояснив генерал.

Відео дня

"Україна не дивиться на Бахмут так політично, пропагандистськи, тому що це місце не має величезного стратегічного значення, в тому сенсі, що (якщо) вони втратять Бахмут, Україна відкриється для подальшого російського просування", - висловив думку він.

У свою чергу, підкреслив Козей, росіяни дивляться на Бахмут з політично-пропагандистської точки зору.

"Для Росії це символ, який довгий час піариться. Якщо росіянам не вдасться його захопити, для них це буде катастрофа, поразка. З іншого боку, якщо вони його захоплять, то зможуть похвалитися, що ми завоювали важливе місце", - зазначив Козей.

Ситуація навколо Бахмута 

Ситуація в Бахмуті тривалий час дуже складна. ЗСУ продовжують героїчно тримати місто попри те, що окупанти закидають їх живою силою.

Раніше президент України Володимир Зеленський провів Ставку головнокомандувача, на якій командування погодило, що ЗСУ поки не відступатимуть з Бахмута.

Вас також можуть зацікавити новини: