Адвокат розповів, що загрожує, якщо поширювати інформацію про роздачу повісток / колаж з фото УНІАН

Інформація про вручення повістки, розповсюджена у мережі, автору може серйозно "вилізти боком".

В Україні передбачена кримінальна відповідальність за розповсюдження в Instagram, Facebook чи Telegram заборонених відомостей, розповів адвокат Роман Ухов в інтерв’ю "Суспільному".

"За що саме передбачена відповідальність?.. Якщо ви на цій сторінці розповсюджуєте інформацію, що здійснюються певні мобілізаційні заходи, якщо ви точно вказуєте, що в якомусь районі Дніпра здійснюється вручення повісток, якщо це супроводжується певними відеофайлами супроводжується, фотографіями з конкретизацією місця…", - зазначив експерт.

Відео дня

За словами Ухова, правоохоронці такі дії розцінюють як перешкоджання діям Збройних сил України. "За це передбачена кримінальна відповідальність від п'яти до восьми років позбавлення волі. Ця категорія злочинів є тяжкою, вона належати до злочинів проти держави. Відповідальність є дуже суворою", - підкреслив співбесідник.

Новий закон про мобілізацію - сьогодні це варто знати

Наприкінці 2023 року уряд подав у Верховну Раду проект закону, яким передбачалося посилення мобілізаційних заходів та "закручування гайок" ухилянтам. Пізніше виявилося, що у документі є багато спірних моментів, і Кабмін його відкликав з парламенту 11 січня. В той же день стало відомо, що українське Міністерство оборони вже підготувало нову редакцію проекту закону.

За словами командира батальйону 5-ї Окремої штурмової бригади ЗСУ Олексія Тарасенка, в нашій державі потрібно покращити мобілізацію, оскільки армії потрібні молоді солдати.

Вас також можуть зацікавити новини: