Пожежі у Станиці Луганській - бойовики обстріляли позиції ЗСУ / REUTERS

Бойовики один раз обстріляли українських військових зі станкового гранатомета поблизу Станиці Луганської.

Про це йдеться у вечірньому зведенні штабу ООС.

Читайте такожОбстріли проросійських бойовиків спровокували пожежу на Луганщині

Відео дня

У штабі переконують, що наразі ситуація у районі проведення операції залишається контрольованою.

«Від початку поточної доби, 1 жовтня, на ділянках відповідальності наших бригад російсько-окупаційні війська один раз порушили режим припинення вогню. Так, противник провокував українських захисників з автоматичного станкового гранатомета поблизу Станиці Луганської», – пояснюють у штабі.

Бойових втрат і поранень унаслідок ворожих пострілів немає.

Ситуація з пожежами у Станиці Луганській

facebook.com/stnrda
  • Станом на 18:00 у Станиці Луганській (а також Кряківці, Старому Айдарі, Старобільську й Золотому) триває ліквідація лісових пожеж, які вже дійшли до приватних будинків. Подекуди вогнем охоплені цілі вулиці.
  • За інформацією місцевої РДА, на одній з вулиць через високу температуру детонують ворожі снаряди – унаслідок регулярних обстрілів цього району з боку бойовиків у 2014-2016 роки.
  • Через сильні пожежі вдень військові призупинили роботу КПВВ, який обіцяють відновити одразу ж після стабілізації ситуації.

Що відомо про пожежі на Луганщині

  • 30 вересня на території Луганської області було зафіксовано 146 пожеж, станом на ранок 1 жовтня ліквідовано 82 пожежі, триває гасіння 64 пожеж, які в результаті сильного вітру швидко поширилися на значну площу - близько 9,3 тис.гектарів.
  • За фактами пожеж поліція відкрила сім кримінальних проваджень. Пожежі набули загрозливого характеру для 22 населених пунктів.
  • За даними рятувальників, внаслідок пожеж загинули 9 людей, 14 були госпіталізовані.