Ілюстрація REUTERS

На контрольних пунктах в’їзду-виїзду "Мар’їнка" і "Станиця Луганська" перетину лінії розмежування очікують декілька десятків людей.

Про це УНІАН повідомили у відділі комунікації зі ЗМІ адміністрації Державної прикордонної служби України.

У ДПСУ нагадали, що з 10 червня було частково відновлено пропуск людей і транспорту у КПВВ "Мар’їнка" та "Станиця Луганська".

Відео дня

Читайте такожРосія систематично поставляє до ОРДЛО військових, озброєння й техніку - українська сторона СЦКК

"Сьогодні, станом на 11:00, до зазначених контрольних пунктів в’їзду-виїзду продовжили прибувати люди, яким необхідно потрапити на тимчасово окуповану територію України для вирішення проблем соціально-гуманітарного характеру. У КПВВ "Мар’їнка" очікують перетину 2 автомобілі та 10 пішоходів, а перед КПВВ "Станиця Луганська" перебувають більше 20 людей", - повідомили прикордонники.

З початку відновлення пропуску ніхто з людей так і не зміг перетнути лінію розмежування. Гуманітарні дорожні коридори залишаються заблокованими окупантами, йдеться у повідомленні.

"Додамо: двоє громадян, які прослідували вчора в бік тимчасово окупованого Донецька, на контрольовану територію не повернулись, як і перед цим ще чотири жінки. Підтвердження, що ці громадяни потрапили на окуповану територію, наразі немає. Однак з їх слів було відомо, що вони збирались перебувати перед позиціями окупантів, доки не вирішать питання про пропуск на тимчасово окуповану територію", - заявили у ДПСУ.

Прикордонники зі складу Об’єднаних сил за необхідності готові забезпечити повернення цих громадян на контрольовану територію України.