Путін збожеволів, заявив Гудков / фото REUTERS

Президент Російської Федерації Володимир Путін з 2014 року був одержимий ідеєю помститися Україні після того, як його "кинув" Віктор Янукович.

Про це розповів російський опозиціонер Геннадій Гудков.

"У нього (Путіна) явно дах поїхав повністю на Україні. На цьому він чокнувся... До 14-го року палав ідеєю створення нової Російської імперії, включаючи Україну, Білорусь, Казахстан, а там, можливо, приєдналися б до них Грузія та Вірменія... від безвиході, як він вважав. І у нього була домовленість з Януковичем тільки одна, сама головна: "Ти, Вітя, ми тобі даємо все, а ти нам приводиш Україну до складу нової імперії". Це була єдина домовленість, там шалені гроші вкладалися", – згадав він.

За словами Гудкова, коли Янукович "кинув" Путіна, той вирішив провчити, покарати Україну: "І ось цей пунктик він проніс через вісім років".

Російський опозиціонер згадав, як у 2015 році людина, котра вхожа до Путіна, розповідала, як той "забив на країну" і "сидів днями зі всякими вченими, конструкторами, генеральними директорами оборонного комплексу, коли йому розповідали про зброю, а він балдів від цього".

"І все йшло по наростаючій. У 2022 році він зважився напасти. Я, до речі, передбачав ймовірність нападу задовго. Знаючи Путіна і розуміючи його зацикленість на цьому питанні, я припускав. Але, чесно кажучи, навіть я не припускав, що він зважиться на абсолютно ідіотську дію – широкомасштабне вторгнення. Я припускав, що буде удар по півдню, в першу чергу по Маріуполю, Мелітополю і далі там скрізь до Криму, з моря і з суші. Ось я так припускав і говорив про це, що Путін просто так не піде, а щось зробить якусь капость", – заявив Гудков.

Те, що Путін зважився на таку "безглузду і провальну авантюру", говорить про його випадання з реальності, його нерозуміння, що взагалі відбувається, і його одержимості, додав Гудков.

Режим Путіна слабшає: що відбувається у Росії

Раніше повідомлялося, що у Кремлі набирає обертів розкол, а "стабільність" режиму Путіна вже підірвана. Його все більше критикують підлеглі.

За словами російського політика Михайла Ходорковського, у військово-політичному керівництві РФ назрівають дивні зміни

Опозиціонер Геннадій Гудков раніше заявляв, що у Росії вже почався розкол еліт по лінії генералів.