Путін продовжить погрожувати, але на ядерний удар не зважиться - Орєшкін / REUTERS

Російський диктатор Путін вичерпав ідеї для шантажу Заходу, але продовжить погрожувати ядерними боєголовками ще довго. Ймовірно, використовувати їх він не наважиться.

Таку думку висловив російський політичний географ, співробітник Інституту географії РАН Дмитро Орєшкін, пише "Сьогодні".

"Він думав, що Захід злякається натяку на ядерний конфлікт. Втім, те, що він вже встиг накоїти, дивним чином для нього самого консолідувало захід і підготувало до найбільш жорстких реакцій. Це новина для нього, що його перестали боятися і почали зневажати", - говорить Орєшкін.

Відео дня

Він згадав про заяву британського прем'єра Бориса Джонсона про готовність миттєво відповісти Кремлю, зазначивши, що воно "щось і означає".

"Путінській бригаді нічого не залишається, як смикати ще раз за ту ж мотузочку і говорити: а ось у нас є атомна бомба. Захід знає, що у них є атомна зброя, і вважає, що Путін злякається його використовувати. І я так думаю", - прогнозує вчений.

За словами Орєшкіна, РФ при ударі по Україні тактичною ядерною зброєю у відповідь отримає від НАТО стратегічний.

"НАТО відповість вже безпосередньо, не просто за допомогою України, а по території РФ. Тут Путін прекрасно розуміє, що програє, але лякати й погрожувати продовжить. І стукати атомною бомбою, як Хрущов черевиком по столу в ООН, він, звичайно, буде", - говорить російський експерт.

"Ядерні" загрози Росії

Раніше Лавров побічно натякнув, що в майбутньому його держава може застосувати проти України ядерну зброю. Пізніше він знову не виключив таку можливість, однак у МЗС РФ заявили, що ядерну зброю проти використовувати не будуть.

До цього президент Володимир Зеленський попередив, що світу треба готуватися до ядерного удару агресора. Своєю чергою радник глави Офісу президента Олексій Арестович застеріг керівництво РФ від ядерних ударів по території України.

У Держдепартаменті США пригрозили Кремлю наслідками у разі ядерного удару по Україні.