Зеленський розкрив цілі Путіна / скріншот

Російський диктатор Володимир Путін поставив за мету свого правління реставрацію Радянського Союзу, тому наступною потенційною ціллю російської агресії може стати Білорусь. Таку думку президент України Володимир Зеленський висловив в інтерв'ю південнокорейському виданню Chosun.

"Відновлення Радянського Союзу. Це мета його життя. Оскільки домогтися цього дипломатичним шляхом неможливо, він випробував всі види загроз і перетворення енергії на зброю. Зрештою це не вдалося. Потім він вирішив стати відкритим агресором", - пояснив мотиви Путіна Володимир Зеленський.

Український президент нагадав, що протягом тривалого часу перед повномасштабним вторгненням Путін всіляко ухилявся навіть від телефонної розмови з керівництвом України. 

Відео дня

"Є тільки одна причина - тому що йому нема чого сказати. Путін прекрасно розуміє, що його бажання захопити Україну силою очевидне. Так про що він може зі мною говорити? Путін хоче просто вторгнутися в Україну за допомогою війни і знищити українство. Наступна ціль Путіна - Білорусь", - вважає Зеленський.

Зближення Мінська і Москви - останні новини

Наприкінці травня Росія і Білорусь підписали угоду про розміщення російської ядерної зброї на білоруській території. Аналітики американського Інституту вивчення війни відзначають, що військового сенсу в цьому кроці немає, тому ймовірною метою угоди є спроба Кремля отримати інструменти впливу і контролю над армією Білорусі.

Водночас сам Олександр Лукашенко закликав Казахстан та інші пострадянські країни вступати в союзну державу Росії та Білорусі, щоб роздобути ядерну зброю і для себе. 

Вас також можуть зацікавити новини: