РФ завдала три ракетних і 10 авіаударів по чотирьох областях України / скріншот

Російські війська 8 листопада завдали три ракетних і 10 авіаційних ударів по чотирьох областях України.

Як повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України, постраждали райони населених пунктів Харківської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Водночас на Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін.

Відео дня

"Республіка Білорусь і надалі підтримує збройну агресію Російської Федерації проти України, надаючи їй інфраструктуру, територію та повітряний простір. Триває формування російсько-білоруського угруповання військ на території Республіки Білорусь. Зберігається загроза завдання противником авіаційних ударів із застосуванням ударних БпЛА з території та повітряного простору цієї країни", – наголошується у повідомленні.

Водночас ворог здійснював обстріли з різних видів озброєння на Сіверському, Слобожанському, Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Запорізькому напрямках.

"На Південнобузькому напрямку обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони понад 30 населених пунктів, що межують з лінією зіткнення, в тому числі: Благодатне, Нова Кам'янка, Сухий Ставок Херсонської області; Василівка, Кобзарці, Широке Миколаївської області", – додали у Генштабі.

Втрати Росії на війні в Україні

Як повідомляв Генштаб ЗСУ, за минулу добу українські бійці знищили 710 російських загарбників.

Прес-секретар Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий назвав напрямки фронту, на яких російські окупанти несуть величезні втрати. Це Бахмут, Авдіївка і Вугледар.

"Це епіцентр російської війни зараз, там йдуть найжорстокіші, криваві бої", – зазначив він.