У березні встановлено абсолютний рекорд втрат РФ в Україні / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Петро Черник заявив, що незважаючи на те, що росіяни за березнь зазнали рекордних втрат, у ворога ще є ресурс для продовження війни і це не можна ігнорувати. Щомісяця росіяни кидають у бій до 20 тисяч особового складу.

"За березень вже досягнутий абсолютний рекорд понад 24 тисячі. Якщо ми відштовхуємося від цифри 20 тисяч, то 4 тисячі недобору – це доволі відчутно. Це серйозна механізована бригада", – зазначив він в ефірі "24 каналу". 

Він зазначив, що цей коефіцієнт у частині винищення ворога у нас збільшуватиметься. Натомість у загарбників цей показник зменшуватиметься. Водночас експерт наголосив, що не варто забувати, що проти 35-мільйонної України воює 145-мільйонна Росія.

Відео дня

"Ми пам'ятаємо, що для них солдат ніколи не мав жодної цінності. Класична "сталінщина", "жуківщина" – "техніку рятуй", "баби ще нарожають". На превеликий жаль, вони такі є, і такими будуть", – додав Черник.

При цьому експерт зазначив, що якість окупаційних військ є посередньою. Найкращих російських вояк ЗСУ ліквідували ще на початку повномасштабної війни. Він додав, що 200-тисячний контингент, який починав вторгнення на територію України в лютому 2022 року, справді був підготовлений.

"Сьогодні це така собі зважена середина. У Росії завжди існував призов, тому базові навички їм прищеплені. Якими б вони не були, цю кількість людей доведеться знищити. Якщо хтось думає, що це легка прогулянка – це величезна помилка", – резюмував Черник.

Втрати Росії в Україні: останні новини

Станом на ранок понеділка, 3 квітня 2023 року з початку російського вторгнення ліквідували 175160 окупантів. 610 загарбників знищили за останню добу. 

Зокрема, за даними офіцера Збройних сил України Анатолія Штефана, відомого за позивним "Штірліц", в Україні ліквідували двох капітанів. Крім того, до "вантажу 200" приєдналися лейтенант та офіцер.

Раніше також стало відомо, що українські десантники знищили підрозділ російських окупаційних військ на одному з напрямків на передовій. Наші захисники зайняли позиції ліквідованих загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: