Гауляйтер Сальдо знову "очолив" Херсонщину в рамках псевдовиборів РФ / фото УНІАН, Євген Малолітка

Гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо знову "очолив" тимчасово окуповані території області в рамках фейкового виборчого процесу, який у вересні організувала Росія.

Раніше Сальдо очолював список з кандидатів "Єдиної Росії" на "виборах" в Херсонську обласну думу. За даними пропагандистського ТАСС, сьогодні його знову обрали на посаду "губернатора".

Опубліковано ролик з "офіційним" оголошенням про призначення Сальдо. "Херсонська обласна дума постановляє обрати Сальдо Володимира Васильовича на державну посаду губернатора Херсонської області строком на 5 років", - йдеться у відео.

В рамках вступного слова Сальдо оголосив, що разом з його призначенням місцевих чекають "зухвалі зміни":

"Нас попереду чекають великі, зухвалі, історичні зміни тільки на краще і ще вперед! До перемоги, до перемоги!"

РФ провела псевдовибори в Україні

Нагадаємо, 10 вересня влада РФ організувала імітацію демократичних виборів на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України, щоб "закріпити" там своїх призначенців. Цей процес ототожнювався з безліччю порушень, навіть якщо не враховувати факт, що країна-агресор провела "вибори" не на території своєї держави.

Як уточнювали в Головному управлінні розвідки України, дві третини так званих "кандидатів" на фейкових виборах навіть не були місцевими жителями. Також повідомлялося, що українці відмовлялися голосувати за нову "владу" з РФ, проте Кремль традиційно "намалював" свої цифри явки на "виборах". "Станом на зараз вони вже намалювали більше 50% явки", - відзначали в ГУР 7 вересня. 

Вас також можуть зацікавити новини: