Триває контрнаступ ЗСУ / t.me/CinCAFU

За останні шість тижнів відбувся явний перехід російських військ до довгострокової оборонної позиції на більшості ділянок лінії фронту в Україні.

Про це йдеться у звіті британської розвідки в Twitter.

Ймовірно, це пов'язано з більш реалістичною оцінкою того, що сильно недоукомплектовані і погано навчені сили ЗС РФ наразі здатні тільки до оборонних операцій, пояснюють аналітики.

Відео дня

Також повідомляється, що Росія, ймовірно, посилила деякі зі своїх підрозділів на захід від Дніпра мобілізованими резервістами. Однак це - від вкрай низького рівня комплектування.

"Навіть якщо Росії вдасться зміцнити довгострокові оборонні рубежі в Україні, її оперативна схема залишиться вразливою", - йдеться в звіті розвідки.

Щоб повернути собі ініціативу, Росії буде потрібно відродити якісніші, мобільніші сили, здатні динамічно протистояти українським проривам і проводити власні великомасштабні наступальні операції.

Війна в Україні: головні новини

У зв'язку з сезоном дощів просування українських сил на сході і півдні сповільнилося. Разом з тим, ЗСУ продовжують "виносити" тил окупантів на півдні і сході країни, позбавляючи ворога боєприпасів і техніки.

За повідомленням Генштабу, 27 жовтня росіяни вчергове вели штурми на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Також західні аналітики припускають, що ділянку фронту Сватове-Кремінна ворог найближчим часом може зробити пріоритетом. Бої велися південніше Кремінної. 

Просування українських захисників у Луганській області ускладнюється підтягнутими РФ резервами, технікою ворога і періодом дощів.

На Херсонському напрямку окупанти посилили позиції мобілізованими; вивезення Росією награбованого майна на лівий берег Херсона триває.

З початку повномасштабного вторгнення ЗСУ ліквідували вже 69 700 окупантів і тисячі одиниць ворожої техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: