Путін відправив на війну в Україну бойовиків з Сирії / фото УНІАН

Речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник зазначає, що вже відомо про бойовиків, які брали участь у бойових діях в Сирії, а зараз воюють проти України на сході.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час брифінгу, відповідаючи на запитання щодо інформації про залучення Росією до війни проти України деяких підрозділів з Сирії.

"Такі випадки є, вони фіксуються українською розвідкою. Росія, намагаючись поповнити втрати, використовує безліч варіантів, які наразі можливі для Росії, для того, аби максимально залучити живу силу для бойових дій на Донбасі", - сказав речник.

Відео дня

"Нам відомі факти і вербування колишніх учасників бойових дій у Росії, і ведення прихованої мобілізації, і залучення військовослужбовців, якщо можна так сказати, з приватних військових компаній. Також нам відомо про бойовиків, які зараз воюють проти України на сході, які брали участь у бойових діях в Сирії", - додав Мотузяник.

Як повідомляв УНІАН, 26 квітня Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російські окупанти хочуть відправити на війну з Україною учасників бойових дій в Сирії та Чечні, і курсантів з Лівії.

Вас також можуть зацікавити новини: