"Вагнерівців" стає на фронті менше / фото t.me/orchestra_w

Російське керівництво країни вважає загрозою для свого існування приватні військові компанії (ПВК). Як заявив військовий експерт Дмитро Снєгирьов в ефірі "Еспресо", через це їх перекинули на найбільш небезпечні напрямки війни проти України.

"Російські спецслужби ухвалили рішення про утилізацію ПВК, підпорядкованих окремим фінансовим структурам, як ПВК "Поток" - "Газпрому", та тих, які формуються за етнічною ознакою, тобто кадирівські підрозділи", - зауважив він.

Окрім цього також керівництво РФ побоюється, що росіяни втратять панівну роль "титульної нації" через мусульманські марші в країні та заклики їх представників. Такі кроки від мусульман стали останньою краплею для передислокацію кадировців на найнебезпечніші напрямки: Білогорівський, Мар'їнський, Авдіївський.

Відео дня

"Ухвалено рішення про утилізацію підрозділів, підпорядкованих Рамзану Кадирову, бо російські спецслужби розглядають приватні армії як потенційну загрозу для існування диктаторського режиму Путіна", - наголосив Дмитро Снєгирьов.

Приватні військові компанії у війні проти Україні: що відомо з актуального

Аналітики відзначають, що Путін може використати "кадирівців" у своїх цілях: диктатор хоче дискредитувати позиції голови ПВК "Вагнер" Євгєнія Пригожина.

Наприкінці травня британська розвідка повідомила про те, що найманці ПВК "Вагнер" розпочали свій вихід з-під Бахмута. На ротацію їм прибувають кадрові російські військові.

Вас також можуть зацікавити новини: