РФ завдала ракетного удару по Кропивницькому сьогодні вранці / фото Генштаб ЗСУ

Внаслідок ворожої атаки по Кропивницькому загинула людина, є травмовані. Про це повідомив начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович. 

"Ворог продовжує тероризувати мирне населення. Внаслідок сьогоднішньої ракетної атаки по Кропивницькому на одному з промислових об’єктів є травмовані та один загиблий. Деталі згодом", - поінформував він.

Відомо, що повітряна тривога в регіоні тривала з 09:37 до 10:10. За інформацією Повітряних сил, на Кропивницький прямувала ракета. 

Відео дня

Як інформує Суспільне, після вибухів жителі регіону повідомили про відключення електрики. Речниця "Кіровоградобленерго" Олена Данильченко заявила, що інформації про аварійні відключення немає. За її словами, електропостачання могли відключити в цілях безпеки та щоб уникнути аварійної ситуації через обстріл.

Своєю чергою підприємство "Дніпро-Кіровоград" повідомило про відключення електроенергії на водопровідній насосній станції "Зона 2б", Зона 1. На місце виїхали працівники підприємства. 

Оновлено о 13:13. Згодом Райкович заявив, що під час ракетної атаки по Кропивницькому ворог запустив, ймовірно, ракету Х-59. Пошкоджено будівлі на кількох підприємствах, які належать місцевим енергетикам. 

"Вісім працівників з травмами різного ступеня тяжкості доставлені в лікарні. Один робітник загинув. Простий автослюсар", - зазначив голова ОВА.

За його інформацією, на об’єкт одразу виїхали і досі там працюють підрозділи ДСНС. Вони ліквідували загоряння автомобіля. Триває обстеження кількох частково зруйнованих будівель.

"Також було пошкоджено опору лінії електропередачі. Через ракетну атаку в окремих мікрорайонах Кропивницького були перебої з електро- та водопостачанням. Наразі все відновлено", - запевнив Райкович.  

Оновлено о 14:48. Своєю чергою у Міністерстві енергетики України заявили, що внаслідок ракетної атаки росіян пошкоджено один з об’єктів НЕК "Укренерго" у Кропивницькому. У відомстві повідомляють про одного загиблого та п’ятьох поранених.

"Також зазнав пошкоджень і об’єкт ПАТ "Кіровоградобленерго" - поранено двох енергетиків", — йдеться у повідомленні.

У міністерстві додали, що внаслідок атаки знеструмлено повітряні лінії. Без напруги залишилися побутові споживачі та залізниця. Наразі енергетики працюють над відновленням електропостачання.

Останні ракетні удари по Україні – деталі

Напередодні та після Нового року ворог почав завдавати масованих ракетних ударів по території України. 

Зокрема, 29 грудня він застосував 158 ударних безпілотників та ракет різного типу. Влучання були зафіксовані у Києві, Львові, Харкові, Дніпрі, Одесі, Запоріжжі.

Ще одну масштабну атаку РФ здійснила вночі та зранку 2 січня. Основний напрямок удару – столиця України. Оборонці неба ліквідували загалом 72 цілі.

Вас також можуть зацікавити новини: