Рахманін прогнозує нову хвилю агресії РФ / facebook.com/GeneralStaff.ua

Якщо військам Росії вдасться зберегти сили після наступу на Донбасі, вони можуть піти на нову фазу бойових дій вже в червні-липні. 

Про це заявив народний депутат, представник комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін в ефірі "Радіо НВ".

За його словами, окупанти будуть продовжувати завдавати ударів по об'єктах критичної інфраструктури.

Відео дня

"Вони будуть пробивати те, що дозволяє жити державі і що дозволяє функціонувати ЗСУ... Вони починають обчислювати, де саме, по яких залізничних коліях буде рухатися ця техніка й озброєння, де вона можливо буде зберігатися і будуть намагатися вибивати", - говорить Рахманін.

Він також прогнозує, що росіяни намагатимуться вийти на адмінкордони Донецької та Луганської областей протягом травня. "Сподіваюся, що ЗСУ їм цього не дадуть зробити", - додав він.

"Після цього вони планують активізуватися на півдні - вийти на кордон Херсонської області, проголосити так звану "ХНР". У них це поки не дуже виходить, тому що місцеве населення ставиться до цієї ідеї більш агресивно і менш лояльно, ніж вони сподівалися", - розповів Рахманін.

Також він нагадав про плани окупантів рухатися в бік Запоріжжя, Одеси і Миколаєва з метою "пробити коридор в Придністров'я".

Зазначимо, раніше в РФ заявили про нові плани - російські військові прагнуть встановити повний контроль над Донбасом і півднем України для забезпечення сухопутного коридору в анексований Крим, отримання виходу до Придністров'я, а також "впливу на життєво важливі об'єкти української економіки".​

В офісі президента України у відповідь заявили про готовність до будь-яких сценаріїв війни.