Залізничні шляхи є важливими для РФ, аби перевозити зброю / фото ua.depositphotos.com

У залізничній магістралі російських окупантів є два слабких місця, а саме мости через річки Кальміус та Міус. Про це заявив директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Це робиться противником, скажімо, не тому, що їм нікуди гроші дівати - це через те, що вони відчувають дійсно загрозу для свого Керченського мосту й готуються до того, що він може бути перерваний. Крім того, вони сподіваються, що подібна диверсифікація підвищить їхні можливості логістичного забезпечення", - підкреслив він.

За його словами, близько 75% всієї логістики армії РФ зав'язується на залізничному транспорті, тобто будівництві і введенні в експлуатації ділянки залізниці, яка дасть можливість запускати потяги з Ростовської області повз Маріуполь та з'єднатися з гілкою, яка спускається від Донецька і Волновахи на південь, прямуючи південним маршрутом. 

Відео дня

Експерт додав, що противник зробив перший тестовий запуск, проте аналіз фотографій показує, що магістраль має певні обмеження у застосуванні. 

"Мова йде про одноколійну магістраль, крім того, ця магістраль не електрифікована і противник йде на цей крок свідомо та з тим, щоб, скажімо, зробити більш надійне застосування тепловозної тяги. Те, що це одноколійна путь говорить, що вона має певні обмеження з пропускної здатності - близько 10 потягів на добу. Аналіз знімки тих потягів, які зараз рухаються показують, що ця колія поки що має і, я думаю, що матиме обмеження по максимальному навантаженню на колії, а це означає обмеження за кількістю вагонів", - пояснив Рябих.

Він додав, що тепер це є новим завданням для ЗСУ, аби враховувати те, як ворог буде забезпечувати логістику своєї армії на півдні материкової частини України. Крім того, створення залізничної магістралі окупантами додає українським військовим нові цілі для ударів. 

"Про те, що противник зможе найближчим часом налагодити безперебійну роботу цієї гілки, поки не йдеться, але перспектива така є, протягом цього літа і є основним завданням якраз перешкодити введенню її в регулярну експлуатацію. На новозбудованих ділянках є щонайменше два вузькі місця - це мости через річки Кальміус та Міус. Тому такі вузькі місця можуть стати об'єктом, як завдання ударів Силами оборони України, так і завданням для дій партизанів і диверсійного розвідувальних груп також", - наголосив експерт.

Удари по окупантах - останні новини

Як писав УНІАН, в окупованому Криму спецпризначенці "Group 13" знищили два російських катери КС-701 "Тунєц", ще два судна такого ж типу вдалося пошкодити. За даними ГУР, ці засоби окупанти використовували для логістики та патрулювання акваторії поблизу півострова. 

Також у понеділок в окупованому Луганську пролунали вибухи, внаслідок чого сталася велика пожежа. Про це стало відомо з відео, яке опублікували місцеві жителі у соцмережах. 

Вас також можуть зацікавити новини: