Ситуація в Харкові сьогодні / Скріншот

Ситуація у Харкові та області залишається неспокійною. РФ обстрілює житлові будинки, жертвами стають мирні жителі.

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається у Харкові та регіоні в понеділок, 9 травня 2022.

21:27 Суд у справі двох російських військових, які обстрілювали Козачу Лопань, Дергачі та перебувають під вартою, буде публічним, повідомив прокурор Харківщини Олександр Фільчаков.

Відео дня

20:28 Оперативна інформація станом на 09.05.2022 щодо російського вторгнення:

На Слобожанському напрямкуворог наступальних дій не проводив. Веде оборону. Основні зусилля продовжує зосереджувати на недопущенні просування наших військ у напрямку державного кордону України. На Ізюмському напрямку триває поповнення запасів матеріально-технічних засобів, підготовка підрозділів для проведення подальших наступальних дій на напрямках Ізюм - Барвінкове та Ізюм - Словʼянськ. Противник веде повітряну розвідку.

19:15 У Харківській області загинув громадянин Нідерландів, який бився за Україну проти орди. За інформацією De Telegraaf, загиблого звали Рон Вогелар, йому було 55 років, і він вирушив до України, як тільки почалися бойові дії. За даними видання, у середині березня на території України перебували близько 70 громадян Нідерландів, які взяли до рук зброю проти російських загарбників.

18:56 На Харківщині під час виконання службових обов'язків отримали поранення двоє піротехніків, підтвердили у Міжрегіональному центрі гуманітарного розмінування.

18:20 Окупанти масово відходять з Борової на Харківщині. Станом на 9 травня 2022 року Боровська громада залишається тимчасово окупованою російськими військами. Але відучора росіяни масово виводять війська з Борової та Богуславки у напрямку Куп'янська. Про це йдеться у повідомленні Борівської селищної ради.

17:45 ЗСУ закріпили позиції та повністю контролюють Воєводівку, що біля Сєвєродонецька. Про це завив Сергій Гайдай, голова Луганської ОВА.

17:13 Харківський міський перинатальний центр відновив свою роботу. Як повідомили у медичній установі, на прийом можуть звернутися усі охочі. У центрі працюють спеціалісти жіночої консультації, неонатологи, проводяться УЗД.

16:03 Переселенці з Харкова очистили від сміття "Вільногірські Мальдіви" на Дніпропетровщині. Озера з бірюзовою водою та пляжами з білого піску є одним з улюблених місць відпочинку Дніпрян.

15:55 Оперативно-тактична авіація Росії завдала 48 ударів по об'єктах у Харківській та Донецькій областях, дальня авіація - п'ять ударів по об'єктах у Миколаївській та Одеській областях, наводить прес-служба Міноборони України слова спікера відомства Олександра Мотузяника. Також залишається загроза подальшого застосування крилатих ракет з акваторії Чорного моря щодо різних об'єктів на території України.

13:41 У Харкові на початку війни кількість пожеж збільшилася вдвічі. Починаючи з 24 лютого цього року, рятувальники ДСНС у Харківській області здійснили 1800 бойових виїздів. Із них 1200 пожеж, пов'язаних із обстрілами житлових будинків та інфраструктурних об'єктів, - повідомили у прес-службі відомства. Найскладніший період для рятувальників був у березні. Тоді на допомогу Харкову приїхали підрозділи із Полтавської та Дніпропетровської областей. Також до гасіння залучали курсантів університету цивільного захисту України. Найбільше виїздів припало на мікрорайон Північна Салтівка, який до сьогодні зазнає великих ворожих обстрілів. Також масштабні пожежі були у мікрорайонах: селище Жуковського, П'ятихатки, Мала Рогань та ХТЗ.

12:35 Повертатися на звільнені території Харківщини поки що зарано, – голова ОВ Олег Синегубов. ▪Працюють правоохоронці та піротехнічні підрозділи. ▪️Окупанти залишили по собі сотні мін на виїздах, вулицях, у будинках тощо. ▪️Під час розмінування троє рятувальників отримали поранення, медики надають необхідну допомогу.

11:58 У звільнених Циркунах дві жінки підірвалися на мінах. Про це повідомив начальник слідчого управління Головного управління Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов.

11:10 Пара наших вертольотів Мі-24 завдали сьогодні ударів на Ізюмському напрямку.

10:40 На параді ще не з'явився глава Генштабу РФ Герасимов. Раніше надходили непідтверджені повідомлення про те, що він отримав поранення під Ізюмом.

10:31 Ізюмський напрямок, черговий збитий російський "Орлан"

10:02 У Харкові пропонують перейменувати вулицю Пушкінську на честь Григорія Сковороди. Із такою ініціативою виступила заступник директора музею Сковороди Олена Рибка.

9:27 Російські сили під Ізюмом готуються продовжити наступ на південний захід та південний схід від Ізюму, — американський Інститут з вивчення війни. Також із важливого: ▪Війська Росії продовжували наземні атаки, просуваючись до кордонів Донецької та Луганської областей. ▪️Російські війська можуть готуватися до нового наступу на півдні України.

9:03 На Харківському напрямку окупанти продовжують зазнавати великих втрат як у живій силі, так і у військовій техніці. Так, ЗСУ знищили танк загарбників Т-90М "Прорив". Гордість російської військової промисловості згоріла після зустрічі з воїнами ЗСУ! На експорт такий танк продають приблизно за 2,5 млн. доларів, а вартість модернізованої версії досягає 4,3 млн. доларів.

6:00 На Харківщині закінчилася тривала комендантська година, яка стартувала о 21:00 8 травня.

1:29 радник голови Офісу президента України Олексій Арестович заявив, що російські війська можуть повторити спробу наступу на Київ, Чернігів, Суми, Харків.

Нагадаємо, Російська Федерація почала повномасштабну війну в Україні 24 лютого. Окупанти атакують з повітря мирні міста і вбивають населення. А фотографії звірств росіян у Бучі Київської області вразили весь цивілізований світ.

Вас також можуть зацікавити новини: