Яка ситуація у Харкові сьогодні? / фото УНІАН (Андрій Марієнко)

Із самого початку повномасштабного вторгнення РФ до України від атак окупантів потерпає Харків та область.

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається у Харкові та області сьогодні, 27 квітня.

21:41 Вранці 27 квітня піротехніки знешкодили 24 російські міни сповільненої дії, закинуті окупантами до Харкова дистанційно. Частину з них харків'яни знайшли на своїх подвір'ях.

Відео дня

21:19 Протягом доби, 27 квітня, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" російські фашистські війська здійснили 3 атаки, тривають бої. Українські захисники знищили: особового складу – 75, БМП – 1, АТ – 2, БПЛА – 1.

19:16 Генштаб ЗСУ, 18:00, 27 квітня:

На Слобожанщині ворог здійснював систематичні обстріли із артилерії, зокрема і реактивних систем залпового вогню, по містах Харків і Дергачі та населеному пункту Прудянка. На напрямку Ізюм-Барвінкове окупанти здійснили спробу наступу в районі Нової Дмитрівки. Успіху не мають, зазнали втрат та відійшли. На тимчасово захопленій території Харківщини, в районі селища Левківка Ізюмського району, противник організував пункт збору пошкодженої техніки, де здійснюється ремонт та відновлення військової техніки. Російські загарбники продовжують проводити так звані "фільтраційні заходи" в окремих населених пунктах, тимчасово непідконтрольних українській владі.

18:42 Один зі спальних районів Харкова щойно знову цинічно обстріляли. Пожежа у кількох місцях.

17:46 Мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що після війни міська рада перейменує усі топоніми, повʼязані з росією. Найближчим часом на сайті міськради зʼявиться спеціальний розділ, де всі жителі міста зможуть повідомити про те, яку назву варто перейменувати та запропонувати свій варіант.

17:12  Російські окупанти прагнуть захопити два населені пункти в Харківській області – спікер Міноборони. Йдеться про села Велика Камишеваха та Курулька за 20 кілометрів від Ізюма. Крім того, ворог наступає у напрямку Барвінкового, а також продовжує завдавати авіаційних ударів по Харкову та обстрілює місто з артилерії.

16:09 Жителів Дергачівської громади (Безруки, Слатине, Прудянка, Цупівка, Дубівка, Лобанівка, Нова Козача, Козача Лопань, Ветеринарне, Гранів) просять перекрити крани подачі газу. Внаслідок бомбардування РФ селища Слатине пошкоджена газорозподільча система. Ремонт почнуть, коли припиняться обстріли.

15:42 На автозаправці у Пересічному під Харковом гасять пожежу — палають цистерни з паливом. Зайнялося близько 12:00. За словами рятувальників, попередня причина пожежі — порушення техніки безпеки. Загиблих, травмованих немає

13:36 КП "Харківводоканал" вчора ліквідували 6 пошкоджень на водоводах і упорядкували 7 оглядових колодязів Попри активні бойові дії сьогодні працюють 20 аварійних бригад. Ремонти проводяться майже у всіх районах міста. Також лабораторією санітарно-епідеміологічного контролю щодня проводяться дослідження якості води. Усі показники перебувають у нормі.

Що відбувається у Харкові: ситуація у місті та області 27 квітня

13:13 Працівник Ізюмської міськради Віктор Бєльский загинув під час нападу на блокпост російських окупантів, повідомив начальник управління міськради Максим Стрельник. За його словами, група ізюмчан разом з Віктором Бєльським напала на блокпост в тимчасово окупованому Ізюмі, де чоловіків насильно забирали у незаконні військові формування ворога, а жінок роздягали при обшуці.

12:08 Синегубов про ситуацію на Харківщині станом на 27 квітня:

11:45 З Харківського дельфінарію NEMO вже евакуювали більшість тварин. Зараз, дельфіни, морські котики та морські леви знаходяться в одеському дельфінарії NEMO. Командою ветеринарів та тренерів для тварин створено комфортні умови для перебування. Але під загрозою в Харкові все ще залишається пара білих китів Пломбір та Сніжка, також у дельфінарії знаходиться нещодавно народжене маля-дельфіня з мамою та татом.

Що відбувається у Харкові: ситуація у місті та області 27 квітня

11:25 Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов показав фото цинічно зруйнованих рашистами вищих навчальних закладів області. "Стіни - відбудуємо. А статус студентської столиці і наш науковий потенціал ми обов’язково збережемо!", – зазначає голова ОВА.

Що відбувається у Харкові: ситуація у місті та області 27 квітня

11:20 Харківський художник-кераміст В'ячеслав Пасинок провів у метро майстер-клас для дітей, що ховаються від скоторусських обстрілів.

Що відбувається у Харкові: ситуація у місті та області 27 квітня

10:54 Комунальники 24/7 трудяться, щоб у вас була вода Дякуємо за їхню працю 🙏

Що відбувається у Харкові: ситуація у місті та області 27 квітня

10:46 Що там у орків? А у них все погано, ряди "двохсотих" щодня поповнюються. Вже 22 тисячі 400 лаптеногих не повернуться живими в Росії. Нічого, на їх рідних чекає "втішний приз" у 10 тисяч рублів (4 тис. грн)

Що відбувається у Харкові: ситуація у місті та області 27 квітня

10:32 У Балаклії військові Росії стягли з будинку каструлю і рюкзак - відео з камер спостереження.

9:53 Уряд спрямовує 250 млн грн Харківської області — кошти на ліквідацію наслідків бойових дій та відновлення критичної інфраструктури, яка постраждала внаслідок обстрілу, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Що відбувається у Харкові: ситуація у місті та області 27 квітня

9:27 "Укрзалізниця" призначила додатковий евакуаційний рейс із Харкова на 27 квітня 11:30 — 209/210 Харків-Пас. — Івано-Франківськ Повний список додаткових евакуаційних поїздів по Україні.

9:16 Ворог узяв під контроль кілька населених пунктів у Харківській та Луганській областях – Генштаб ЗСУ На Харківщині противник захопив північно-східну околицю населеного пункту Велика Камишеваха та взяв під контроль село Заводи. На Лиманському напрямі російські окупанти захопили місто Зарічне. На Сєвєродонецькому напрямку загарбники почали контролювати Новотошківське 😡

6.35 Вночі та вранці в Харкові і області не оголошували повітряну тривогу.

1.07 У мережі повідомили, що в Харкові було чути вибухи.

Що відбувається у Харкові: ситуація у місті та області 27 квітня

Вас також можуть зацікавити новини: